Enkla paprikaknepet du bara måste ha koll på – hjälper dig att spara pengar
Det finns mängder av smarta knep att använda sig av i vardagen. Inte minst i köket, då man lagar mat.
Ett sådant knep, eller hack som det heter på engelska, har att göra med grönsaken paprika. Paprika är en grönsak som passar till mycket: på smörgåsen, i grytan, eller fylld och ugnsgratinerad. Här hittar du fem pantastiska paprikarecept – för dig som behöver inspiration i köket.
Så väljer du rätt paprika
Faktum är dock att vissa paprikor passa bättre till matlagning, varm sådan, och vissa passar att äta råa. Att välja rätt gör att du slipper slösa pengar på fel matvaror. Men hur vet man vilken paprika som passar till vad? Jo! Såhär gör du...
Titta på undersidan av paprikan. Hur många knoppar, eller bulor, har den? Tre, eller kanske fyra? Räkna bulorna. Om paprikan har fyra bulor så är det en hona. Har den tre så är det en hane.
Och vad spelar då detta för roll?
Det handlar om smaken. Honorna, med fyra bulor, innehåller många fler frön än hanarna men är samtidigt sötare och mildare i smaken och passar därför mycket bättre att ätas råa. Hanarna, med tre bulor, är mer beska och passar därför bättre att ätas uppvärmda, det vill säga användas i matlagning.
Så, inget mer paprikasvinn! Med detta paprikaknep både äter du godare – och sparar pengar.