Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

16 barn räddade från pedofilring

23 okt, 2020 
44 australiensare har gripits när landets polis har krossat ett omfattande pedofilnätverk.
I pedofilringen spreds bilder och filmer på övergrepp på flickor så unga som 18 månader.
Samtidigt har 16 barn kunnat räddas från pedofilerna, skriver Daily Mail.
Annons
En fiktiv sugardatingsite satte dit sexköpareBrand logo
En fiktiv sugardatingsite satte dit sexköpare

16 barn har kunnat räddas av polis, samtidigt som 44 australiensare har gripits av Australiens rikspolis, i en räd mot en pedofilring i landet.

Det rör sig om män i åldrarna 19 till 57 som tillsammans har delat bilder och filmer på barn som blir utsatta för sexuella övergrepp i en molntjänst. Nu är männen alltså gripna och kommer åtalas på 350 olika punkter, skriver Daily Mail.

De 16 barnen som nu räddats och omhändertagits av polis var utspridda över hela landet – sex i Victoria, sex i södra Australien, två i Queensland, en i New South Wales och en i huvudstadsområdet.

Pedofilerna kommer från alla delar av samhället

Vissa av de numera gripna männen ska själva ha utsatt barn för övergrepp, filmat det och sedan delat videos på internet. De andra ska i stället ha delat fruktansvärda videos där flickor så små som 18 månader gamla, blir både våldtagna och torterade, skriver Daily Mail. Allt bevismaterial mot männen har nu samlats in av det australiska polisen.

Annons

Männen som har gripits kommer från alla möjliga delar av samhället och olika yrkesgrupper – bland annat en cykelreparatör, en polis, en säkerhetsvakt en student och en byggarbetare.

Joel Van Den Brun, chef över den australiska rikspolisen, även kallat AFP, säger att det sprids allt mer barnpornografiskt material på nätet.

– Om du har tillgång till eller delar dessa videos och bilder på nätet, eller betalar för att se en livesändning där barn blir utsatta för övergrepp i ett annat land, så är du skyldig till fysiska övergrepp mot barn. AFP och våra partners är beslutna att identifiera alla som är inblandade i att skada barn, oavsett om det är i Australien eller i andra länder, säger han, skriver Daily Mail.

Läs mer:

Annons