42-åriga Kim Fugate och maken Chris hade redan 11-åriga dottern Katelyn, och hade landat i tanken att de bara skulle ha ett barn. Men trots att Kim hade genomgått ett steriliseringsingrepp så blev hon gravid ändå. Och inte nog med det – vid läkarundersökningen får hon veta att hon ska gå trillingar, trots att varken hon eller Chris har tvillingar i släkten.

”Jag hade gått 13 veckor innan jag insåg att jag var gravid, och jag födde vid 28 veckor och en dag. Jag hade inte så mycket tid på mig att förstå att jag skulle ha fler barn. Allt hände så snabbt. Ibland måste jag fortfarande nypa mig själv och undra 'drömmer jag eller är det på riktigt?'”, skriver hon i ett öppet brev på Today.

Men överraskningarna slutade inte vid att Kim får veta att hon ska bli trillingmamma vid 42-års ålder – under förlossningen kom nästa oväntade besked. Mitt i allt får Kim höra att det finns fler fötter än beräknat. Strax därefter var de identiska fyrlingarna Kayleigh, Kenleigh, Kristen och Kelsey födda, små och med hälsoproblem på grund av den för tidiga födseln.

Fyrlingarna fick vårdas i månader efter födseln

Under sina första tre månader fin fyrlingarna ligga inne på neonatalavdelningen och få hjälp med sin andning. Familjen mötte många problem – ett av barnen behövde operera ögat, två av barnen behövde återupplivas vid olika tillfällen och de hade alla problem med hjärtat.

Till slut kunde Kim komma hem med barnen igen, till maken och 11-åriga dottern Katelyn. I dag har barnen hunnit bli sex år, och är ett av ungefär 70 identiska fyrlingssyskon i hela världen. Syskonen har också väckt uppmärksamhet över hela världen, och får presenter från folk som blivit drabbade av deras unika öde.

Familjen har nu fått flytta till ett större hus och köpa en minivan för att familjen med sju medlemmar ska få plats.

Läs mer:

Tiobarnsmamman Ashley död i corona – efter att ha fött sitt tionde barn

Josefin Dahlberg bytte karriär – livet med Josef Fares och dottern Mio

Lina byggde ett miljonimperium med sin matkasse – födde samtidigt tre barn