3:45

Efter reklamen: Femina besöker en av Nordens största IVF-kliniker - Carl von Linnékliniken i Uppsala

(3:45)

Kelly Clarke, 51, hade längtat efter att bli gravid och få bli mamma till ett barn, men genom livet hade hon svårt att hitta en person hon ville dela livet med. När hon inte kunde hitta en man som hon ville skulle vara pappa till hennes barn, bestämde hon sig till slut för att ta hjälp av läkare.

Efter att ha hittat en passande spermadonator bokade britten in sig på konsultation för IVF-behandling i Aten. Bara fyra månader senare lämnade hon återigen Grekland, då med ett litet embryo i magen.

Men trots att hon själv var så säker på att det var det här hon ville, så fick hon först inget stöd från sina föräldrar som desperat försökte stoppa sin 50-åriga dotter.

– Jag blev mött av så mycket med så mycket motstånd från min för att jag bestämde mig för att bli ensamstående mamma vid 50, för de var oroliga för mig och att det skulle bli följder av att använda en donator. De var så emot att jag skulle göra det, vilket var väldigt tufft. Det kändes som att jag blev förskjuten. Men nu kan jag se att det var för att de älskar mig så mycket, säger Kelly Clarke.

Föräldrarna ändrade sig när barnet föddes

Hon konstaterar att föräldrarna bara var oroliga för hur det skulle bli för dottern, och hur hon skulle kunna hantera om försöken misslyckades.

– De visste hur gärna jag ville bli mamma. Men jag tänkte aldrig ens tanken att det inte skulle fungera, jag hade bara en känsla.

Kelly med dottern Lyla.

Youtube.

I mars i år födde hon Kelly Clarke dottern Lyla med kejsarsnitt, och har sedan dess fått ett otroligt stöd från sin familj.

– Nu när Lyla är här är de otroligt stöttande och skulle inte kunna vara bättre morföräldrar. Jag vet inte vad jag skulle göra utan dem.

Källa: Metro, Youtube.

5:14

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Markiz

(5:14)

Mer läsning

Femina