Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

51-åriga mormorn blev gravid – samtidigt som sin dotter

21 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
51-åriga mormodern Kimberly Chasteen hade sex barn i åldrarna 17 till 35 – men bestämde sig för att skaffa barn igen.
Nu har hon fött sitt sjunde barn, samtidigt som hennes äldsta dotter födde sitt barn.
– Det var väldigt spännande att gå igenom graviditeten tillsammans med min dotter, säger hon till The Mirror.
Annons
Femina besöker en av Nordens största IVF-kliniker - Carl von Linnékliniken i UppsalaBrand logo
Femina besöker en av Nordens största IVF-kliniker - Carl von Linnékliniken i Uppsala

Amerikanska Kimberley Chasteen, från delstaten Missouri, var bara 16 år gammal när hon blev mamma för första gången. Hon födde då sin dotter Jessica, idag 35, och fick senare även barnen Kayla och Richard, 33 och 31. Efter att ha separerat från barnens pappa genomgick hon en äggledssterilisering. När Kimberley senare gifte om sig valde hon att ta bort steriliseringen, och kunde skaffa tre barn till – Blake, Briar och Balin, nu 20, 19 respektive 17 år gamla.

Den andra kullen barn skulle bli Kimberleys sista, så hon genomgick samma steriliseringsprocess igen, där äggledarna kopplades bort så att hon inte kunde bli gravid.

Men efter 50 års ålder kände Kimberley att hon nog inte var färdig med att föda barn ändå – trots att hon nu var mormor. Hon tog bort steriliseringen en andra gång, och med hjälp av donerat ägg och provrörsbefruktning så lyckades hon bli gravid för sjunde gången, något hennes dotter Kayla delat med sig av på Tiktok.

Annons

Kaylas videos har dock gjort att Kimberley fått mycket kritik för sitt beslut att bli mamma vid så hög ålder.

”Vilken läkare gick med på detta?”, undrar en person.

”Det är bokstavligt talat så oansvarigt”, skriver en annan.

Dottern var gravid samtidigt

Kayla berättar för The Mirror att familjen först inte stöttade sin mammas beslut att vilja bli gravid igen, men när hon väl väntade barn började de stötta henne. Samtidigt som Kimberley var gravid var också hennes dotter Jessica detsamma.

– Det var väldigt spännande att gå igenom graviditeten tillsammans med min dotter. Vi stöttade varandra. Att vi båda fick pojkar var ännu bättre, säger Kimberley till The Mirror.

Kimberley födde sonen Tyrique i mars. Hon tar inte åt sig av kritiken, och menar att hon gjorde efterforskningar innan hon genomgick proceduren att bli gravid igen.

– Jag gjorde min hemläxa, säger hon till The Mirror.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons