1:31

Efter reklamen: 7 kändisar som haft nära döden-upplevelser (FEMINA)

(1:31)

Det var i slutet av maj som pappa Steve Proust var ute med båten i Jacksonville i Florida med sin sjuåriga son och fyraåriga dotter Abigail. Men vad som skulle vara en mysig familjeutflykt blev en mardröm som höll på att kosta dem livet.

Båten låg ankrad i floden medan barnen lekte i vattnet kring båten – men plötsligt kom det en stark ström som gjorde att Abigail tappade taget om båten, och började glida i väg.

– Strömmen var så stark att min syster, som brukar hänga på baksidan av båten, släppte taget. Så jag släppte båten och fick tag i henne, och då var jag fast, berättat sjuåriga Chase.

Steve Proust hoppade i vattnet efter sina barn och sa åt sonen att simma i land medan han hämtade Abigail, som iförd flytväst hade förts ännu längre bort av strömmen.

Tonårstjejen slår ner en björn för att rädda sin hund – videon visar

– Jag sa till dem båda att jag älskar dem för att jag inte visste vad som skulle hända. Jag försökte vara med henne så länge som möjligt, men jag slet ut mig själv och hon gled ifrån mig, säger Steve Proust.

Hämtade hjälp åt pappa och syster

Samtidigt så simmade Chase den långa sträckan tillbaka till land – efter 1,5 kilometer – genom att växla mellan att simma på rygg och simma hundsim. Det tog honom en timme att ta sig i land.

När han kom i land sprang Chase till det första huset och knackade på deras dörr, så att hjälp kunde tillkallas. Till slut kunde räddningstjänsten lokalisera Steven och Abigail i floden.

Steven vet att det hade kunnat gå riktigt illa.

– Vi är här. Tack vare Gud är vi här. Lilla mannen... klarade sig till stranden och hämtade hjälp, och det var det som räddade våra liv.

Källa: People.

Ellecia är gift med Rob – men har också flickvän och pojkvän

Utvald läsning

Femina