Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Alba nekades av 20 familjer – då hittade hon sin rätta familj

12 jan, 2021 
När lilla Alba, som har Downs syndrom, bara var 13 månader gammal så hade redan 20 olika familjer nekat att adoptera henne.
Det var först när Luca Trapanese, en italiensk man som levde själv, valde att adoptera henne som hon fick en familj.
Annons
VIDEO: Adoption - det här gäller i SverigeBrand logo
VIDEO: Adoption - det här gäller i Sverige

Innan hon hade fyllt 13 månader hade föräldralösa Alba hade blivit nekad av 20 familjer som ville adoptera ett barn. Anledningen: Hon har Downs syndrom.

Samtidigt som den lilla italienska flickan hoppades få en egen familj, så bestämde sig Luca Trapanese för att adoptera. Luca hade länge både arbetat och varit volontär i organisationer som fokuserar på barn med särskilda behov, och han hade själv velat bli pappa under många år. Men eftersom han fortfarande var singel och inte hade någon att bilda familj med, så bestämde han sig för att adoptera.

I juli 2017 fick Trapanese tillåtelse att adoptera ett barn, trots att han levde ensam och är homosexuell, något som i vanliga fall gör att man nekas som adoptivförälder i Italien, skriver Bored Panda. Det fanns dock ett krav: Han skulle adoptera ett barn med särskilda behov, som tidigare hade nekats av andra familjer. Det var då han fick höra talas om Alba.

Annons

Lucas första möte med Alba: "Var redo att bli pappa"

Första gången Alba och Luca träffades fick de genast fin kontakt.

– När jag höll henne i mina armar för första gången var jag överväldigad av glädje. Jag kände direkt att hon var min dotter. Det var första gången jag höll en bebis. Före det ögonblicket så hade jag alltid varit rädd för det. Men första gången jag höll Alba, så visste jag att jag var redo att vara hennes pappa, säger Luca i en intervju.

Luca är glad att det blev Alba som blev hans dotter, och säger att föräldraskapet har förändrat honom.

– Alba revolutionerade mitt liv och allt kretsar kring henne. Hon har gett mig lycka och en känsla av fullbordan. Jag är stolt över att vara hennes pappa. Jag ville att hon skulle vara min dotter, säger han.

SE OCKSÅ: Expertens 5 bästa tips när du sparar pengar till dina barnBrand logo
SE OCKSÅ: Expertens 5 bästa tips när du sparar pengar till dina barn
Annons