Innan hon hade fyllt 13 månader hade föräldralösa Alba hade blivit nekad av 20 familjer som ville adoptera ett barn. Anledningen: Hon har Downs syndrom.

Samtidigt som den lilla italienska flickan hoppades få en egen familj, så bestämde sig Luca Trapanese för att adoptera. Luca hade länge både arbetat och varit volontär i organisationer som fokuserar på barn med särskilda behov, och han hade själv velat bli pappa under många år. Men eftersom han fortfarande var singel och inte hade någon att bilda familj med, så bestämde han sig för att adoptera.

I juli 2017 fick Trapanese tillåtelse att adoptera ett barn, trots att han levde ensam och är homosexuell, något som i vanliga fall gör att man nekas som adoptivförälder i Italien, skriver Bored Panda. Det fanns dock ett krav: Han skulle adoptera ett barn med särskilda behov, som tidigare hade nekats av andra familjer. Det var då han fick höra talas om Alba.

Lucas första möte med Alba: "Var redo att bli pappa"

Första gången Alba och Luca träffades fick de genast fin kontakt.

– När jag höll henne i mina armar för första gången var jag överväldigad av glädje. Jag kände direkt att hon var min dotter. Det var första gången jag höll en bebis. Före det ögonblicket så hade jag alltid varit rädd för det. Men första gången jag höll Alba, så visste jag att jag var redo att vara hennes pappa, säger Luca i en intervju.

Luca är glad att det blev Alba som blev hans dotter, och säger att föräldraskapet har förändrat honom.

– Alba revolutionerade mitt liv och allt kretsar kring henne. Hon har gett mig lycka och en känsla av fullbordan. Jag är stolt över att vara hennes pappa. Jag ville att hon skulle vara min dotter, säger han.

Läs mer:

Paret blev historiska – nu har Maryanne förlorat maken Tommy i corona

Polisen Brian adopterade flicka – efter att ha räddat henne från föräldrarna

Lena Dunham om läkarens dom – sorgen efter sina misslyckade IVF-försök