Cyrstal Sausers ord till döda maken får alla att reagera.
0:54

Efter reklamen: Så tar du dig igenom sorg - psykologens tips

(0:54)

Amerikanska Crystal Sauser hade ingen aning om vem det var som skulle skriva dödsrunor – är det begravningsentreprenören eller familjen? Hon trodde inte heller att hon redan vid 39 års ålder skulle behöva ta reda på det.

Men i februari avled hennes make sedan 13 år, efter en lång kamp mot cancer. När Crystal mitt i sorgen letade efter passande mallar för dödsrunor insåg hon att hon skulle behöva skriva den själv för att det skulle kännas rätt.

Nu har hennes ord om maken väckt stor uppmärksamhet på sociala medier, för Crystal kan inte låta bli att vara humoristisk när hon hyllar sin avlidne make och deras många år tillsammans.

”Erik sörjs av sin fru, Crystal, och deras tre barn Amelia, Violet och Benjamin, som alla antagligen kommer sova i samma säng under många av de kommande åren (förlåt Eric). Han överlevs av sina kärleksfulla föräldrar Ronnie och Paula Sauser, och sin syster och extraordinära fastern, Jessica Sauser. Förutom hans närmaste familj så lämnar Eric en otrolig släkt och många, många vänner. Miljarder har dött före honom, inklusive hans hund Harvey som de flesta av oss älskade att hata. Vi känner oss säkra på att de är glatt återförenade nu”, skriver hon i runan.

Frun dör minuter efter makens bortgång – efter 70 år tillsammans

Hustruns uppmärksammade ord till döda maken

Crystal Sausen förklarar att det kändes naturligt att skriva runan.

– Det var så enkelt att skriva något sånt här när det är till en person man älskar så mycket. Han och jag, vi var partners. Vi var magiska ihop, säger hon till CNN.

Hon berättar att maken fick diagnosen 2018, och att de märkte det på hur andfådd han blev när han bar runt på deras dotter. Crystal säger att hon alltid bruka kalla sin make för sexig, och att de skämtat om att hans dödsorsak skulle vara ”dödssexig” i stället för cancer. Hon menar att han skulle tycka det var pinsamt med all uppmärksamhet som dödsrunan får – samtidigt som han skulle älska det.

– Han älskade att få showa lite. Han älskade att dansa. Han brukade vänta tills alla satt sig, och sen tyst ställa sig upp och sanda så att alla kunde se honom.

Crystal listar vad maken älskade mest, även i dödsrunan.

”Eric älskade, i ordning, sin svinheta fru, sina briljanta barn och familj, sina många vänner, Boston Red Sox, Kansas City Chiefs (innan det var coolt att vara Chiefs-fan), Huskers, Liverpools fotbollslag, iste, Adidasskor, fiska, tågluffa, hajka, jaga, och alla gamla Chevy-bilar han såg på vägarna.”

Amerikanska lärarens sista önskan innan hon dog – skolmaterial till fattiga

Mer läsning

Femina