Taylor Swift har abonnerat på förstaplatsenplatsen över de kvinnliga artister som tjänar mest. Och det är inte så konstigt efter flera supersäljare till album som Red och 1989 och en armada av swifties bakom sig. Men med albumet Lemonade och en utsåld Formation-turné är Beyoncé nu tillbaka på förstaplatsen. Enligt Forbes har Queen B tjänat 105 miljoner dollar under året. Alltså runt 885 miljoner kronor.

Läs även Vid denna ålder tjänar kvinnor som mest

Och Taylor Swift får även se sig slagen av Adele som uppges ha tjänat 69 miljoner dollar, 582 miljoner kronor. Adeles första turné sedan 2011 tros ligga bakom det rätt ansenliga lyftet i lönekuvertet. Först på tredjeplats dyker Tay-Swift upp, med inkomster på 44 miljoner dollar, runt 370 miljoner kronor. Swift har dock en god chans att ta sig tillbaka till toppen av listan med albumet Reputation och vad som förmodligen blir en välbesökt världsturné.

På fjärdeplats hittar man överraskande trotjänaren Celine Dion som tjänat 42 miljoner dollar, runt 354 miljoner kronor, på att sjunga för glada Las Vegas-besökare. Därefter dyker Jennifer Lopez upp på 38 miljoner dollar, runt 320 miljoner kronor.

Läs även Vetenskapliga sättet att spara mer pengar – så gör du!

Läs även Beskedet: Beyoncé är klar för Lejonkungen

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

 

Utvald läsning

Femina