Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bilden på cancersjuka pojken spreds – så ser hans liv ut idag

31 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
Bilden på cancersjuka tvååringen Beckett som stöttas av sin storasyster Aubrey spreds på sociala medier.
Nu berättar barnens mamma hur cancersjukdomen gjorde syskonen tajtare än någonsin – och hur lilla Beckett mår idag.
– Hon såg sin bästa vän och bror i ett tillstånd inget syskon ska behöva uppleva, säger mamma Kaitlin till Brightside.
Annons
Här är de vanligaste formerna av cancer i SverigeBrand logo
Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

Det var 2019 som Kaitlin Burge delade med sig av en bild på sina två barn, som skulle komma att spridas vitt och brett på sociala medier. På bilden står fyraåriga dottern Aubrey och klappar sin 15 månader yngre bror Beckett när han står i blöja och ska spy i toaletten. Beckett är tunn, blek och skallig – allt ett resultat av den leukemi han kämpade mot.

Den starka och hjärtekrossande bilden visade syskonens fina band, och hur lillebroderns sjukdom också påverkade hans storasyster.

”Mina två barn, med åldersskillnad på 15 månader, gick från att leka i skolan oh hemma tillsammans till att göra det i ett kallt sjukhusrum tillsammans. Min då 4-åring såg sin bror åka ambulans till intensivvårdsavdelningen. Hon såg ett dussin läkare med masker över sina ansikten sticka honom med nålar och pumpa in mängder av mediciner i honom, allt medan han låg där hjälplös”, skrev Kaitlin Burge till bilden på Facebook 2019, som har gillats 70 000 gånger.

Annons

Relationen med systern efter cancern

I 35 dagar låg Beckett inne på sjukhus utan sin systers sällskap, men hela tiden när hon kunnat har hon stöttat sin lillebror på bästa sätt hon förmått, genom att klappa på honom och leka när han orkat.

– Jag såg min son gå igenom så mycket och ändå le. Jag såg min fina Aubrey kämpa igenom en svår tid i sitt liv och bli så självständig. Hon såg sin bästa vän och bror i ett tillstånd inget syskon ska behöva uppleva, säger Kaitlin Burge till Brightside.

Efter en lång kamp med flera motgångar lyckades Beckett bli fri från sin leukemi, hamna i remission och börja skolan. Sin sista behandling gjorde Beckett i augusti 2021, och har sedan dess mått bra.

– Han mår jättebra, han är klar med behandlingarna och tillbaka i skolan, just nu i första klass.

De tuffa åren har gjort att sexåriga Beckett och hans sjuåriga syster är närmare varandra än någonsin, och har ett livslångt kärleksband till varandra.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons