Hashtaggen #Metoo har lyft debatten kring sexuella övergrepp och trakasserier ur kvinnors perspektiv. Rösterna och berättelserna avlöser varandra, bland annat har Stina Wollter och Isabella Löwengrip delat med sig av sina upplevelser.

Läs även Brita Zackari ryter ifrån mot Elisabeth Höglund: ”Får mitt blod att koka”

Nu delar även Carola Häggkvist med sig. I Mix Megapols ”Gry och Anders med vänner” berättar hon hur hon själv blivit utsatt.

– Jag har tyvärr också upplevt det. Både på scen, off stage och privat, säger hon i inslaget.

Ålder och erfarenhet har gjort den folkkära artisten luttrad. Hon berättar bland annat om tafsande som hon kontrat med knytnäven. Efter en spelning i Åre kände hon en hand på sin rumpa och reagerade omedelbart:

– Jag drog en knytnäve i ansiktet på en man, som dock nekade till att det var han. Men det tror jag vad jag vill om, säger hon till Gry Forsell.

Men Carola Häggkvist understryker att det inte bara män som begår den här typen av övergrepp.

Som 11-åring var hon på lägerskola, där hon blev inlurad och inlåst tillsammans med en kompis i ett hotellrum av en främmande kvinna. Carola minns det som att hon var i 18-årsåldern och pratade engelska.

– Hon låste och sa att hon skulle slå oss. Jag trodde att hon skulle döda oss. Hon tog av oss kläderna och förgrep sig på oss, berättar hon.

Carola och hennes kompis lyckades fly, men blev svårt ärrade av händelsen. Och det tog många år innan hon vågade berätta.

– Det var faktiskt en mardröm. Jag teg om det här.

Här kan du lyssna på hela inslaget.

Läs även Hallå män – här är 17 sätt att sluta sextrakassera kvinnor!

Artikeln publicerades först på MåBra.