1:15

Efter reklamen: 6 kändisar med okända tvillingar

(1:15)

När Cassie bara var 13 år gammal diagnostiserades hon med leukemi, och tvingades genomgå en aggressiv cellgiftsbehandling över 2,5 år för att bli av med cancern. Men även om cancern försvann med behandlingen så var det till ett högt pris – Cassie fick veta att hennes ägg var förstörda av cellgifterna och att hon aldrig skulle kunna bli gravid.

Efter cellgiftsbehandlingen fick Cassie börja med steroidbehandling, vilket gjorde att hon lade på sig vikt under åren som följde. Men när hon efter sin högskoleexamen gick upp 45 kilo på relativt kort tid så började hon känna att det var något som var fel – för hon drabbades också av jobbiga symptom, där hon blev andfådd lätt och hade svårt att få luft.

Cassie kunde inte tro sina öron när lökarna berättade.

Åkte till akuten

Till slut valde Cassies mamma att köra henne till akuten för att få hjälp, när hon misstänkte att dottern drabbats av allvarliga hjärtproblem. På sjukhuset hade Cassie svårt att överhuvudtaget ta sig från bilen in i väntrummet, och läkarna på plats konstaterade att hennes blodtryck var extremt högt. 22-åringen fick höra att hon drabbats av hjärtsvikt, med vätska i hjärtat som gör att det inte kan fungera ordentligt. Hon fick också höra att hon hade njursvikt och fått lunginflammation i sin högra lunga.

Fästmannen dog dagen de skulle gifta sig – nu är hon gravid

– Jag kände att livet inte tycker om mig. Jag kunde känna hur Gud bestämt att jag är personen han vill pressa och pressa och pressa tills han inte kan pressa längre, säger hon i I didn't know I was pregnant.

Cassie fick göra alla möjliga undersökningar – och bland annat togs ett graviditetstest, bara för säkerhets skull. Eftersom hon fått höra att hon aldrig skulle kunna få barn så blev hon chockad över att få veta att hon var gravid. För att vara på den säkra sidan togs hon in på ultraljud, och där väntade nästa överraskning.

– Jag låg på bordet och hörde ett hjärtslag och började gråta. Jag sa: ”Jag kan göra ett hjärtslag och det är inte mitt hjärta”. Och de sa... ”Vänta lite...”. Det var två hjärtslag.

Stephenie ville bli gravid som singel – köpte kit på internet

Hamnade i koma

Läkarna ansåg att de dittills okända tvillingarna i Cassies mage var påfrestande för hennes hjärta, och bestämde sig för att försätta henne i en medicinsk koma och förlösa barnen med kejsarsnitt. De två pojkarna var då i vecka 34, och vägde 1,9 respektive 1,2 kilo. Medan Cassie låg i medicinsk koma vårdades barnen på neonatala avdelningen.

– När Cassie kom ur koman ville hon bara träffa sina pojkar, minns hennes mamma.

Mer läsning

Femina