Chris Watts, 35, dömdes 2018 till livstids fängelse, för mordet på sin gravid fru Shanann Watts, och deras två döttrar Bella, 4, och Celeste, 3.

Det var den 13 augusti det året som Shanann, Bella och Celeste rapporterades försvunna, och Chris Watts menade först att han inte hade någon aning om var de tagit vägen, innan han till slut erkände morden. Han dömdes till fem livstidsdomar utan möjlighet till frigivning bara några månader senare.

Under utredningen kom det fram att Chris hade haft en affär med en kollega, och att han samma dag som han mördade sin familj berättade om affären för sin fru. Hon ska då ha sagt att han aldrig skulle får träffa sina barn igen – varpå han ströp henne till döds. Vid det tillfället ska fyraåriga dottern Bella ha kommit in i rummet och undrat vad som hänt med hennes mamma.

– Mamma mår inte så bra, ska han ha svarat då.

Han tog med sig döttrarna i bilen när han körde sin frus kropp till en oljefältplats. Men innan han begravde sin fru, så kvävde han yngsta dottern med en filt – inför Bella.

– Kommer du göra samma sak med mig som du gjorde med Cece? ska Bella ha undrat.

Men i stället för att svara såg Chris Watts till att hon gick samma öde till mötes, innan han begravde dem alla tre på oljefältet.

Chris Watts sista meddelande från frun: Älskar dig

I den omtalade Netflix-dokumentären om fallet får man också se den sista sms-konversationen mellan Chris och Shanann, som då verkade göra sig redo att flyga.

"Vad vill du ha för grönsaker till middagen ikväll?", frågar Shanann Watts i sms-

"Broccoli går bra, haricoverts funkar också", svarar Chris Watts.

"Okej, jag köper det på Costco imorgon. Vill du att jag köper något annat än sallad och grönsaker?", undrar Shanann Watts.

"Det är allt. Har planet lyft än?", frågar i sin tur Chris Watts.

"Är äntligen på planet och väntar på att det ska lyfta. Tack gode Gud! Ber för en säker flygresa! Tack! Älskar dig" skriver Shanann Watts – ett meddelande som Chris Watts inte svarar på.

Läs mer:

Chris Watts mördade hela sin familj – försvaras av sin mamma