Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Efter metoo: Nu kommer singeln "Vad dom än säger"

23 mar, 2018 
AvHanna Carlsson
Som en del av metoo-rörelsen uppmärksammade kvinnliga musiker om situationen i musikbranchen under hashtagen #närmusikentystnar. Nu har 56 kvinnliga musiker tillsammans återigen höjt sina röster för rörelsen genom att släppa singeln "Vad dom än säger".
Annons

Projektet började med att bandet Vo PAM skickade ut en förfrågan till artisterna i uppropet #närmusikentystnar för att undersöka om det fanns intresse för att göra en låt.  Efter en vecka hade bandet fått 170 intresseanmälningar. Resultatet blev singeln Vad dom än säger. I låten medverkar hela 56 kvinnliga artister från olika genrer – däribland Kajsa Grytt, Shirley Clamp, Carolina Wallin Pérez och Sonja Aldén.

– Jag kan inte tänka mig in i låttexten allt för mycket, eftersom den kommer ur egna och andras verkliga erfarenheter, som påverkat och fortfarande präglar så många människors liv. För då börjar jag alltid gråta, säger låtskrivaren Pernilla Söderblom.

Låten finns att hitta på Spotify och de nettointäkter som den nysläppta singeln Vad dom än säger genererar kommer oavkortat att skänkas till RoKS, Riksorganisationen för Sveriges kvinnojourer och tjejjourer.

Läs mer:

Annons