Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Flickan gav bort sina leksaker – för att vännen inte hade några

15 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
När Lilian fick veta att hennes klasskamrat inte hade några leksaker bestämde hon sig för att göra något.
Nu berättar hennes pappa om dotterns önskan att ge bort sina egna leksaker till behövande barn.
– Det var så svårt att inte börja gråta när vi hjälpte henne lösa det, berättar pappa Jason.
Annons
TV: Ge bort en bättre värld i julBrand logo
TV: Ge bort en bättre värld i jul

Att vi ska hjälpa våra medmänniskor och ta hand om varandra är något de flesta av oss får lära oss under uppväxten – men att gå från ord till handling kan vara desto svårare. Därför är vi nog många som kan lära oss av förstaklassaren Lilian i Oklahoma.

När Lilian fick veta att hennes kompis i skolan inte hade några egna leksaker, så kände hon genast att hon ville göra något. I vanliga fall har familjen som regel att hon inte får ta med sig sina leksaker utomhus, för att det finns risk att de försvinner, men en dag insisterade flickan på att få ta med sig leksakerna hemifrån.

Lilian ville ge bort leksaker till sin vän

När hennes föräldrar undrade varför blev Lilian känslosam, och berättade att hennes vän inte hade några egna leksaker, och att hon ville dela med sig av sina.

Annons

– Vi går ofta och köper leksaker att ge till leksaksinsamlingar och välgörenheter i förmån för fosterbarn. Vi berättar för Lili om människor som behöver hjälp, och hon har verkligen tagit de konversationerna till sig ordentligt, berättar Lilians pappa Jason för Love what matters.

Lilian ville få tillåtelse att ge bort några av sina leksaker till sin vän – allt för att kompisen skulle bli glad och ha kul.

– Hon ville hjälpa henne bli glad också. Det var så svårt att inte börja gråta när vi hjälpte henne lösa det, berättar Jason för sajten.

TV: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
TV: 5 snackisar från veckan som gått
Annons