För fem år sedan möttes de fyra flickorna McKinley, Chloe, Lauren och Ava på Johns Hopkins sjukhus i Florida, när de alla hade diagnostiserats med cancer. De var bara ett eller två år gamla när de först hamnade på sjukhuset, och fick stöd och tröst i varandra under den tuffa tiden.

Att de alla fyra var skalliga när andra barn hade hår på huvudet var något som förenade dem.

– Hon var tre år och hade inget hår men alla hennes vänner på sjukhuset såg likadana ut, så det gav henne en känsla av normalitet, berättade Laurens mamma Shawna Glynn till FOX13.

– Det var alltid en frisk fläkt att se ett bekant ansikte och veta att hon inte var ensam, säger Karen Moore, McKinleys mamma.

McKinley berättar i reportaget att de alla lärde känna varandra ”för att vårt blod var sjukt”. Medan McKinley, Ava och Lauren alla led av leukemi, så hade Chloe en ovanlig typ av lungcancer.

Instagram inför spärr för vuxna att prata med barn

Flickorna hade cancer – nu är de i remission tillsammans

Nu har alla delar i kvartetten hunnit fylla sex och sju år, och alla är i remission samtidigt, vilket betyder att cancern har försvunnit helt. Det tar dock flera år innan man blir friskförklarad från cancer.

– De var alla här för aktiv behandling första gången vi gjorde det här. Det är fantastiskt att se hur långt de har kommit från att bara ha varit flintskalliga bebisar, säger Avas mamma Alyssa Luciano.

Det är inte bara barnen som fick stöd hos varandra under cancerbehandlingarna. De fyra flickornas mammor har också tagit hjälp av varandra.

– Att ha andra mammor att relatera till har varit fenomenalt. Bara det att ha andra personer som går igenom samma sak som vi gör, säger Karen Moore.

Varje år har kvartetten, som tycker om att matcha varandra med guldiga tyllkjolar, återförening. När Lauren under 2019 fick tillbaka sin cancer fick hon stöd av sina vänner, som hälsade på henne på sjukhuset. Men i dag är de alla i remission igen, och 2020 återförenades de över ett Zoom-samtal med ett budskap om hopp, där de klippte ihop en gruppbild där de alla håller upp en bokstav var och bildar ordet "Hope".

– Jag gillar att vi alla mår bra, säger McKinley till Fox 2020.

Patrick Ekwalls plan för framtiden – hedrar hustrun Hannah

Mer läsning

Femina