Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Föddes med ovanlig malformation – kampen under uppväxten

28 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Som bebis föddes Cody Hall med ett så omfattande födelsemärke att hela hennes ansikte var förvridet och förstorat.
Med 18 operationer under 14 års tid går det knappt att se att hon tvingats genomgå ingrepp – så här såg hon ut på sitt bröllop.
– Jag vill bara visa för människor att det finns lyckliga slut, har hon sagt till The Sun.
Annons
Se de vackraste kungliga bröllopsklänningarnaBrand logo
Se de vackraste kungliga bröllopsklänningarna

Cody Hall föddes 1992 med en omfattande malformering i ansiktet till följd av ett födelsemärke, som gjorde att hennes bebishuvud var nästan dubbelt så stort som andra bebisar. Trots det ville läkarna i Storbritannien inte göra någonting förrän hon var sex år gammal.

Läkarnas ovilja att hjälpa Cody gjorde att hennes föräldrar istället samlade in över två miljoner kronor för att kunna få läkarhjälp på prestigefulla Roosevelt sjukhus i new York redan som ettåring.

Annons

Under 14 års tid opererades Cody 18 gånger, något som var påfrestande både psykiskt och fysiskt för henne.

Cody Hall som barn, med flera operationer framför sig.

– När jag började skolan så var det många som ställde frågor, och folk på gatorna brukade stirra. All uppmärksamhet kunde göra mig upprörd, och jag kom hem och sa att jag inte tyckte om det, har Cody berättat för The Sun.

Lyckan på bröllopet – hennes budskap

2017 gifte sig Cody med sin kärlek sedan åtta år tillbaka, Lewis Holt. På hennes bröllopsdag lös det om den dåvarande 25-åringen. Hon ville visa att det finns lyckliga slut även om man har gått igenom jobbiga motgångar i livet.

Annons

– Det var en emotionell dag, och det kom en del tårar, speciellt när jag såg Lewis vid altaret, men det var tårar av lycka. Jag vill bara visa för människor att det finns lyckliga slut, sa hon till The Sun.

Cody och Lewis på bröllopsdagen.

Idag är hon trygg med sitt ansikte, och kommer inte behöva några fler operationer.

– Under årens lopp har folk insett att jag är den jag är. Det kommer fram människor till mig på gatan som säger ”bra jobbat” och att de är nöjda med mig.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons