2:05

Efter reklamen: Matilda drabbades av cancer som nybliven mamma - nu kämpar musikalartisten för comeback

(2:05)

Avis Russell, 71 år, låg inlagd på Texas sjukhus för långt gången lungcancer.

Det var inte säkert att den sjuka äldre kvinnan skulle överleva fram till dagen då hennes älskade barnbarn Sean skulle gifta sig med sin ungdomskärlek.
Den planerade bröllopsdagen låg några månader framåt i tiden och mormor Avis blev allt sjukare - när Sean och hennes fästman tog det drastiska beslut att ändra både plats och datum för bröllopet.

De valde att istället ha ceremonin i mormor Avis sjukhusrum.

Expressen rapporterar om händelsen som Methodist Healthcare System också delade på sitt Twitter-konto:
”När Avis Russells hälsa snabbt började försämras på grund av lungcancern bestämde sig hennes barnbarn för att skjuta fram bröllopet och gifta sig med sin ungdomskärlek i Avis rum på Methodist Hospital Norhteast, innan hon gick bort”.

Paret gifte sig några steg bort från mormoderns sjukhussäng, medan deras viktigaste vittne höll en vacker blombukett.

Avis fick uppleva sitt barnbarns stora dag men kort där efter somnade hon in. Hon tillbringade en del av sin sista tid i livet genom att få fira sitt barnbarn. Den 20 juni gick Avis bort och begravningen hölls någon vecka senare.

Det är ovanligt att bröllop hålls på sjukhus men det händer ändå emellanåt. Ibland vill folk genomföra ceremonin på sjukhus för att nära och kära ska kunna delta. Newsweek nämner i sin artikel att ett par gifte sig på ett barnsjukhus i Bristol, Storbritannien, på grund av deras dotters svåra sjukdom, CHARGE-syndrom. Dottern fick vara brudtärna på sina föräldrars sjukhusbröllop.

Här har de poolparty på äldreboendet i sommarhettan

Mer läsning

Femina