Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Greta Thunberg donerar en miljon kronor till coronavaccin

19 apr, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
Fotograftt
greta thunberg
Twittrar om den generösa gåvan.
Annons
7 frågor och svar om coronavaccinetBrand logo
7 frågor och svar om coronavaccinet

Vaccineringen mot coronaviruset pågår för fullt världen över, men takten är dessto snabbare i välfärdsländer. Miljöaktivisten Greta Thunberg ser med bekymmer på att endast 1 av 500 har mottagit vaccin i låginkomstländer, och skänker därför en miljon kronor till stöd på coronavaccineringar. Det meddelar hon nu själv på Twitter.

Greta Thunbergs inlägg på Twitter

I ett inlägg på Twitter skriver Greta Thunberg:

”I höginkomstländer har cirka 1 av 4 i fått vaccin mot Covid-19, jämfört med endast 1 av 500 i låginkomstländer. Min stiftelse kommer att donera 100.000 euro till stöd av COVAX för att försäkra en mer rättvis global distribution av vaccin mot Covid-19.”

Till inlägget har hon lagt en hashtagg, #VaccineEquality (#Vaccinationsrättvisa).

Det här är COVAX

COVAX som Greta Thunberg refererar till är ett globalt initiativ och samarbete mellan Världshälsoorganisationen WHO, Coalition for Epidemic Preparedness Innovations CEPI, Gavi och UNICEF som syftar till att stötta fördelningen av coronavaccin världen över.

På sin COVAX hemsida beskrivs programmet som ”ett banbrytande globalt samarbete för att få fart på utvecklingen, produktionen, och den rättvisa fördelningen av tester för Covid-19, vård och vacciner”.

Programmet syftar främst till att hjälpa låg- till medelinkomstländer.

Källa: COVAX

Foto: TT

Annons