Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Han är pappa till över 100 barn i hela världen

21 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube,
47-årige ”Joe Donor” har gjort över 100 kvinnor gravida i hela världen, med vad han kallar sin ”supersperma”.
Mannen har som mål att sätta 2500 barn till världen, men hans oreglerade metoder kritiseras.
– Han borde inte leka Gud med desperata kvinnor och deras barn, säger advokaten Stephen Page i en dokumentär.
Annons
Här är kändisarna som skaffat barn på egen handBrand logo
Här är kändisarna som skaffat barn på egen hand

En 47-årig man, som kallar sig för ”Joe Donor” är ute på ett uppdrag i världen – han vill göra så många kvinnor som möjligt gravida. I en 60 minutes-dokumentär berättar han att han har som mål att skapa 2500 barn, och att han hittills gjort över hundra kvinnor gravida.

– Jag har hundra lyckade fall som jag känner till, och många andra som inte blev gravida eller som valt att inte berätta för mig när deras bebisar föds, har han berättat tidigare.

Joe Donor ser inget problem med sitt beteende.

Dokumentären gjordes när Joe Donor var i Australien 2019, där han hade bestämt träff med 15 kvinnor som ville bli gravida med hans ”supersperma”. 47-åringen hävdar att hans sperma är extra effektiv för att bli gravid, och erbjuder den direkt till kvinnorna som är intresserade. Han är alltså inte intresserad av att donera den till sjukhus eller spermabanker.

Annons

Kritiken mot donatorn

Joe Donor har sex med kvinnorna som vill bli gravida, eller så säljer han sin sperma mot en avgift, som kvinnorna sedan kan ta till läkare för att bli inseminerade. Får han själv välja så har han sex gratis med de intresserade kvinnor – och menar att hälften av de som blivit gravida har blivit det genom samlag med honom.

Eftersom han inte går via reglerade kanaler som spermabanker eller sjukhus så behöver Joe inte genomgå läkarundersökningar eller berätta för kvinnorna han ligger med om han är sjuk. Hans inofficiella spermadonationer kritiseras därför. I dokumentären är advokaten Stephen Page till Joes tillvägagångssätt.

– Han borde inte leka Gud med desperata kvinnor och deras barn, säger han.

Joe själv ser inga problem med sitt beteende, och menar att han är mer orolig för att kvinnorna annars dör utan barn.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons