Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hemlösa får fira jul på hotell

02 dec, 2020 
AvAino Oxblod
FotografDANIEL DAL ZENNARO, TT-
När coronapandemin satte stopp för organisationen Crisis vanliga insatser för hemlösa kring jul så fick de tänka om.
Nu får flera hundra hemlösa ta in på hotell över jul och nyår, där de får varm mat och hjälp med fotvård.
– Vårt första mål var att erbjuda lika mycket som vi alltid gjort, men på ett annat sätt, säger Ian Richards, chef för julsatsningen på Crisis, till Sunday Times.
Annons
Fem vanliga frågor och svar om covid-19Brand logo
Fem vanliga frågor och svar om covid-19

I decennier har den brittiska välgörenhetsorganisationen Crisis låtit hemlösa bor i konferenslokaler och sovsalar under julen – något som nu har satts stopp för av coronapandemin.

Men för att de hemlösa inte ska behöva vara ute under julen har man nu hittat en ny lösning, där hundratals kommer kunna bo på hotell över både jul och nyår.

Organisationen har tagit hjälp av flera Londonhotell, som har sänkt sina priser kraftigt eftersom många av rummen ändå står tomma när britterna uppmanas stanna hemma.

Totalt rör det sig om 517 hotellrum som har bokats upp för hemlösa.

– I normala fall skulle vi ha 10 center med 4 000 gäster och 12 000 volontärer. Sen kom allt det här och vi blev tvungna att stanna upp och återuppfinna hjulet. Vi ville inte göra mindre. Vårt första mål var att erbjuda lika mycket som vi alltid gjort, men på ett annat sätt, säger Ian Richards, chef för julsatsningen på Crisis, till Sunday Times.

Annons

The Crown-stjärnor kommer hålla i quiz på juldagen

På hotellen kommer de hemlösa att inte bara få hotellrum, utan det ingår också tre varma mål mat om dagen, tillgång till streamingtjänster samt hjälp av en fotläkare.

På juldagen, den stora höjdpunkten i brittiskt julfirande, så kommer det också att hållas ett virtuellt julquiz för alla inblandade, som hålls av kommande The Crown-skådespelaren Imelda Staunton och Jonathan Pryce, samt av den populära artisten Ellie Goulding.

Läs mer:

Annons