Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jennie Hammar om övergreppen från krogprofilen

16 nov, 2017 
AvFemina
I efterdyningarna av #MeToo fortsätter berättelser om mäns övergrepp att komma till ytan. Nu berättar journalisten och medieprofilen Jennie Hammar om hur hon utsattes för sexuella övergrepp av en krogprofil.
Annons

Svallvågorna efter #MeToo-upproret fortsätter alltjämt vara kraftiga. Nu berättar journalisten och medieprofilen Jennie Hammar, 32, hur hon utsattes för övergrepp när hon, för flera år sedan, jobbade på en krog i Stockholm. Det är i podcasten ”Veckans bläcka”, som hon gör tillsammans med bloggaren Karin Bastin, som hon berättar om de återkommande övergreppen.

– En gång på restaurangen stoppade han ner handen i mina trosor för att känna om jag hade rakat mig, berättar hon i podcasten.

Ett ytterligare övergrepp Hammar återger är en gång då krogprofilen kommit fram till henne i restaurangen – och börjat gnida sig mot henne.

– Jag stod och jobbade när han kommer bakifrån och börjar trycka sig mot mig och grymta och låtsas att han har samlag tills han får ett stånd ute i restaurangen.

Händelserna och beteendet avfärdades som ett skämt från krogprofilens sida. Övergreppen ska ha slutat först när Jennie Hammars dåvarande pojkvän, tv-profilen Filip Hammar, 42, ringde upp krogprofilen för att konfrontera honom med händelserna.

– Han svarade att han hade stor respekt för honom och Fredrik (Wikingsson, reds. anm.). Det var hans reaktion, säger hon i podden.

Telefonsamtalet var dock inte utan negativa konsekvenser.

– Det är jag tacksam för att han gjorde, men det ledde också till att jag blev utfrusen på den arbetsplatsen tills jag slutade.

Foto: IBL

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Artikeln publicerades först på Hänt.se.

Annons