Katt.

När en kull med nyfödda kattungar, inte äldre än en vecka, hittades i Montreal så kallades erfarna kattfosterfamiljer in för att hjälpa till. Så små kattungar måste matas nästan varje timme. Minst av kattungarna var en liten rödhårig kattunge, som hamnade hos Jess, som hade varit med och räddat katter tidigare.

Katten Mars.
Youtube.

Jess tog med sig den lilla kattungen – som fick namnet Mars – hem, matade honom med flaska och såg till att han höll värmen. Efter en rad sömnlösa nätter och akutinsatser så började Mars må bättre, och åt allt mer.

– Jess tog bra hand om kattungen. Hon matade honom med någon timmes mellanrum och höll honom varm och älskad. Det är vad som räddade hans liv, säger Cecilia från ett lokalt katthem i Montreal.

Katten hittade hem till husse – efter att ha varit försvunnen i 15 år

Katten bestämde vem som skulle bli hans familj

Så fort han orkade började Mars äta mat själv. Då tog kattfostermamman Coralie, som är volontär på katthemmet, över Mars. Hon tog med honom överallt och såg till att han aldrig missade ett mål mat, och snart var han ikapp med vikten för sin ålder. Efter maten brukade Mars trampa på sin nya fostermamma, innan han somnade på eller bredvid henne.

Katten Mars.
Youtube.

Coralie hade inga planer på att adoptera Mars, utan ville se till att han blev helt frisk och en stor och trygg kattunge som kunde hamna hos en fin familj – men Mars själv hade andra planer.

Han följde med sin matte överallt, och ville alltid vara nära henne. När det kom till frågan om adoption kunde hon inte längre förmå sig att ge bort honom.

– Han är väldigt övertalande med sina små jamningar och sina stora ögon. Ibland så väntar han och stirrar på sin människa innan han får vad han vill – gos.

Källa: Love Meow.

Forskningen visar: Det här vill din katt säga när den blinkar långsamt