1:15

Efter reklamen: Så hanterar du släkten under semestern

(1:15)

95-åriga Dottie Schneider från amerikanska delstaten Indiana hade sett fram emot en härlig semester vid havet i Alabama i flera månader, när hon och dottern Kimberly Waterbury åkte till badorten Orange Beach i oktober.

Men till en början såg semestern ut att bli ett antiklimax för 95-åringen – hennes dotter hade svårt att köra sin mamma i rullstolen över sanden för att komma ner till vattnet. Det upptäcktes dock av en lokal livräddare på stranden, vid namn Shane Martin, som bestämde sig för att hjälpa till. Han hämtade henne med en fyrhjuling anpassad för att köra i sand, och såg till att hon fick en bra plats i en solstol med ett parasoll.

Kördes till stranden varje dag

Under de kommande fyra dagarna turades de anställda livräddarna om med att köra Dottie och hennes dotter fram och tillbaka mellan stranden och hotellet. Dottie uppmanades också att säga till om solen blev för mycket för henne.

– Våra livräddare har instruerats att försöka hjälpa människor om de har det svårt, säger Brett Lesinger, säkerhetschef på Orange beach.

Kimberly Waterbury var överväldigad av den fina gesten från livräddarna.

– De var trogna, de fanns där. Det gjorde hela resan för min mamma, säger Kimberly, skriver Daily Mail.

På grund av den fina hjälpen kunde mor och dotter tillbringa semesterns alla fem dagar på stranden, något de inte hade räknat med skulle vara möjligt.

– Vi är i evig tacksamhetsskuld till killarna på Orange beach surf rescue. De fick min mamma att känna sig speciell. Hon kände inte att hon var en börda för någon.