När handbollsspelaren tillika Instagramprofilen Linnéa Claeson var på väg hem och pratade i telefon på tisdagskvällen blev hon angripen av en man som rapade henne i ansiktet och försökte spotta på henne. Så här skriver hon på Facebook om händelsen:

”Inte den minsta tvekan om det var meningen eller inte – han SIKTAR på mig, kollar mig i ögonen och efter mig som att jag är det äckligaste han sett. Jag blir så jävla chockad av att han med sin kropp och ansikte kommer fram in my face samt även rapar mig i ansiktet så jag hoppar rakt ut i gatan (som tur var kom det ingen bil) och därför missar hans spottloska mig precis. FYFAN VAD VIDRIGT!!!! Jag har fortfarande känslan av hans äckliga andedräkt och elaka blick i hela min kropp!”

Linnéa Claeson beskriver sedan hur hon kände sig hotad och rädd och att hon sprang därifrån samtidigt som hon berättade för kompisen i telefonen vad som hänt.

”Han var uppenbarligen gränslös på nåt sätt och ville mig illa så instinkten var bara att ta mig bort därifrån så snabbt som möjligt. Fattar fortfarande inte att någon vill göra en sån grej mot andra människor? Varför?!!!!”

Linnéa Claeson är grundare av Instagramkontot @assholesonline och deltar ofta i debatter som rör feminism, och hon tror att det är på grund av sitt engagemang som hon blir utsatt.

”DET ÄR INTE FÖRSTA GÅNGEN något händer mig ute på gatorna så jag antar är pga frågorna jag driver. Meningsmotståndare vill tysta, kränka och göra motstånd på alla möjliga sätt. Kukbilder. Våldtäktshot. Spott och rapar i ansiktet. Var tar kvinnohatet slut? Kan vi också tala om demokratiproblemet det faktiskt är: de kränkningar jag utsätts för varje jävla dag är för att tysta min röst. Men aldrig ska jag låta dom lyckas.”

När Linnéa Claeson berättade om händelsen på sociala medier var det många som reagerade starkt. Facebook-inlägget har delats mer än 2000 gånger på bara 15 timmar, och hennes Instagram-post har gillats nära 23 000 gånger.

Här kan du läsa Linnéa Claesons inlägg på Facebook i sin helhet:

Foto: Pressbild/Facebook

Läs även:
Öppna brevet till Linnéa Claeson delas av tusentals: ”Vi har normaliserat det onormala”

Här är Linnea Claesons önskelista till politikerna – 3 punkter

Linnéa Claeson bemöter anklagelserna om att hon skulle bluffa: ”Är problematiskt”