0:55

Efter reklamen: 5 tips för att få volym i håret

(0:55)

Frisör nämns ofta som ett yrke som är tufft för kroppen.

Det verkar ingen ha berättat för Margaret Sherlock i brittiska Lancashire. Hon gick som frisörlärling som 15-åring under andra världskriget men då det svårt att hitta jobb som frisör då valde hon i stället att utbilda sig till sjuksköterska.

Men i början av 1950-talet flyttade hon från Nordirland till England och efter att dottern Linda föddes 1956 följde Margaret sin gamla dröm och startade en frisersalong.

Häromveckan firade salongen Hair by Margaret 65 år.

Det är ändå ingenting jämfört med Margaret Sherlock själv. Hon är 91 år gammal och klipper fortfarande hår 25 timmar i veckan, onsdag till lördag.

Kvinnorna har varit bästa vänner i 78 år – bor på samma ålderdomshem

"Mina kunder skulle bli upprörda"

– Jag har inga planer på att gå i pension, mina kunder skulle bli väldigt upprörda, säger Margaret till Mirror.

– De skulle inte ha någonstans att gå om jag slutade jobba. Många av de yngre frisörerna vet inte hur man fixar de frisyrer som mina kunder vill ha.

Men det handlar inte bara om att hon känner ett ansvar för kunderna – flera av kunderna har klippt sig hos henne i flera decennier och hon ser dem som vänner, somliga till och med som familj.

– Jag har älskat varje minut. Jag har alltid haft underbara kunder som jag kommit bra överens med, säger Margaret Sherlock till Mirror.

– Många av dem har kommit hit år och efter år så jag känner dem väldigt väl, några ser jag nästan som familjemedlemmar. De berättar för mig om sina problem.

Omslaget till Linda Sherlocks bok om sin mamma.

Fortsätter så länge det är fysiskt möjligt

Dottern Linda, som numera är pensionär, brukar hjälpa till i salongen. Hon berättar för Daily Mail att många av kunderna är oroliga för att Margaret ska dra sig tillbaka.

– Men mamma vill fortsätta så länge det är fysiskt möjligt, säger hon.

Linda har också skrivit en bok, "Shampoo and set – 75 years as a hairdresser", där hon berättar om sin mammas liv och karriär. Hon berättar att Margaret håller sig frisk tack vare sin positiva inställning.

98-åriga mamman flyttar in på sonens ålderdomshem – för att ta hand om honom

– En del människor har en glaset är halvfullt-inställning. Mammas glas är alltid på väg att svämma över, berättar hon.

Utvald läsning

Femina