Det var 1982 som en liten flicka på 18 månader hittades död under en motorvägsbro i Mississippi.

Obduktionen visade att flickan först hade blivit kvävd, men att hon sen dött av drunkning i vattnet under bron. Flickans identitet förblev okänd, och hon kom att kallas för ”Baby Jane”.

Vittnen klev fram och berättade att de sett en kvinna gå med ett barn i famnen över bron, bara kvällen innan den lilla flickan hittades död. Två dagar senare ska en lastbilschaufför också ha sett en kvinnokropp flyta i floden. Varken dykare eller polis lyckades hitta henne efter larmet, och än i dag anses hon vara försvunnen.

Catherine Serbousek hjälpte utredningen om Baby Jane

Men efter 38 år som oidentifierad har nu ”Baby Jane” fått tillbaka sitt riktiga namn – Alisha Ann Heinrich. Och det har hon ljudboksredaktören Catherine "Cathy" Serbousek att tacka. Hon var bara åtta år gammal när hon först fick höra om den okända flickans öde, och det är något hon burit med sig under hela uppväxten, skriver sajten Oxygen.

När hon i år på sin 40-årsdag hade planerat att åka på resa ändrade hon sig, och lade i stället sina resepengar på att ta fram flickans identitet – som också skulle ha fyllt 40 år i år, om hon hade fått leva.

– Det bara slog mig att hon var lika gammal som jag. Jag tänkte att hon kunde ha varit min vän, säger Cathy Serbousek till oxygen.com.

Serbousek donerade 200 000 kronor till utredningen, och i ett labb i Texas kunde man till sist få fram det lilla barnets namn.

Baby Jane har ett namn på sin gravsten – efter 38 år

Alisha Ann Heinrich och hennes mamma Gwendolyn Clemons försvann 1982, och har ansetts försvunna sedan dess. Clemons var 23 år vid försvinnandet. Mor och dotter ska ha lämnat sitt hem någon veckor innan försvinnandet för att påbörja ett nytt liv med Gwendolyns nya pojkvän. Pojkvännen lever inte i dag, men polisen misstänker att det var han som låg bakom bordet på Alisha, och hennes mammas försvinnande.

Vad som hände får vi nog aldrig veta – men efter 38 år har Alisha Ann Heinrich ett namn på sin gravsten.

Läs mer:

Polisen Brian adopterade flicka – efter att ha räddat henne från föräldrarna

Sjuksköterskan misstänks ha mördat åtta bebisar – grips för tredje gången