deklarera 2019 – när kommer skatteåterbäringen?

Förväntar du dig pengar tillbaka på skatten vill du säkert ha din skatteåterbäring på kontot så tidigt som möjligt – och då gäller det att deklarera så fort som det bara går. Om du deklarerar digitalt och inte behöver göra några ändringar kan du få din skatteåterbäring på kontot redan i april.

– Alla som bara ska godkänna sin deklaration, utan ändringar eller tillägg, och gör det digitalt senast den 2 april kan i år få sin skatteåterbäring redan i april, berättar Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

I år behöver du inte ha någon digital brevlåda för att få skatteåterbäringen så tidigt som möjligt. Och redan veckan innan påsk kan du få pengarna på ditt bankkonto.

Här har vi samlat allt du behöver veta för att få skatteåterbäringen 2019 så snabbt det bara går.

När kan man börja deklarera 2018?

13 mars skickas den digitala deklarationen ut till de som har en digital brevlåda. 19 mars öppnar sedan den digitala deklarationen via app, e-tjänst, telefon och sms – och du kan börja skicka in din inkomstdeklaration.

Hur får man skatteåterbäringen tidigt?

För att få skatteåterbäringen så tidigt som möjligt måste du senast 2 april godkänna din deklaration digitalt utan ändringar eller tillägg.

När är sista datum att deklarera?

Sista datum att lämna in inkomstdeklarationen är 2 maj 2019, vid midnatt.

När kommer skatteåterbäringen?

De första utbetalningarna görs mellan 9 och 12 april för de som deklarerat digitalt senast 2 april utan ändringar eller tillägg.

De som deklarerat senare än 2 april eller som gjort ändringar eller tillägg i sin deklaration får pengarna utbetalade mellan 4 och 7 juni. En del av de som deklarerar på papper får utbetalningen mellan 6 och 9 augusti. Den sista omgången utbetalningar sker mellan 3 och 6 december, bland annat för de som deklarerat på papper och gjort ändringar.

Sugen på att få pengarna att räcka längre? Här tipsar vi om enkla knepen som kan spara dig tusenlappar, ett flertal sätt att få semesterkassan att räcka hela sommaren, listar 7 misstag som hindrar dig från att spara pengar och 7 smarta appar att ladda ner för bättre ekonomi.

 

Läs även:

7 misstag som hindrar dig från att spara pengar

5 frågor om ekonomi du borde ställa till din partner

Det vetenskapliga sättet att spara mer pengar


Källor: Skatteverket, Expressen.se

Utvald läsning

Femina