Om du ska få pengar tillbaka på skatten är det förstås trevligt att få sin skatteåterbäring så snart som möjligt. Och då gäller det förstås att ha deklarerat så fort det bara går. Deklarerar du digitalt utan att göra några ändringar kan du få din skatteåterbäring på kontot redan i april.

Om du deklarerar digitalt och godkänner din deklaration, utan ändringar och tillägg senast den 31 mars kan få sin skatteåterbäring tidigt.

Här har vi samlat all information som du behöver veta för att få skatteåterbäringen 2020 tidigt nu i vår.

När kan man börja deklarera 2020? 

Mellan den 4 och 11 mars skickades den digitala deklarationen ut till de som har en digital brevlåda, den 17 mars öppnar sedan den digitala deklarationen via app, e-tjänst, telefon och sms – och då kan du skicka in din inkomstdeklaration.

Den som inte anslutit sig till en digital brevlåda får deklarationen med posten mellan den 13 mars och 15 april.

Hur gör jag för att få skatteåterbäringen tidigt?

För att få skatteåterbäringen på kontot så tidigt som möjligt måste du också deklarera tidigt, deklarerar du utan att göra ändringar eller tillägg senast den 31 mars får du din skatteåterbäring i början på april mellan 7 och 9 april.

När är sista datum för att deklarera?

Sista datum att lämna in inkomstdeklarationen digitalt eller på papper är 4 maj 2020, vid midnatt.

När kommer skatteåterbäringen?

De första utbetalningarna av skatteåterbäringen görs mellan 7 och 9 april för de som deklarerat digitalt senast den 31 mars utan ändringar och tillägg.

Den som deklarerar senare än den 31 mars och gör ändringar och tillägg i sin inkomstdeklaration och deklarerar digitalt eller på papper får skatteåterbäringen utbetald mellan 9-12 juni 2020. De som deklarerar med hjälp av redovisningsbyrå och har byråanstånd, måste deklarera senast den 15 juni och då kommer skatteåterbäringen mellan 4 och 7 augusti.

Den sista omgången av utbetalningar av skatteåterbäring sker mellan den 8 och 11 december, bland annat för de som inte fått besked om slutlig skatt eller saknar skatteregistrering i Sverige.

Vill du att pengarna från skatteåterbäringen ska räcka längre? Här tipsar vi om enkla knepen som kan spara dig tusenlappar, här finns flera sätt som gör att semesterkassan räcker hela sommaren och så listar vi 7 vanliga misstag som hindrar dig från att spara pengar.

Källor: Skatteverket

Utvald läsning

Femina