Nikki Grahame dog av anorexi.

Nikki Grahame blev känd för den brittiska tv-publiken när hon 2006 var med och tävlade i Big brother i Storbritannien, och blev en omtyckt tv-profil i landet.

Men under hela tiden kämpade tv-stjärnan mot anorexi, en ätstörning hon lidit av sedan hon var åtta år gammal.

På fredagen avled hon till slut som följd av den svåra sjukdomen – trots att hon dagen innan hade legat på sjukhus.

”Det är med stor sorg som vi berättar att vår kära vän Nikki har gått bort tidigt på fredagen nionde april. Det krossar våra hjärtan att någon så fin togs ifrån oss i så ung ålder. Nikki rörde inte bara miljontals människors liv, men också sina vänner och familj som kommer sakna henne något oerhört”, skriver hennes vänner på en Gofundme-sida.

Lady Gaga om psykisk ohälsa – 7 starka och viktiga citat

Vännerna samlade pengar till Nikkis vård

Gofundme-kampanjen hade startats en månad tidigare för att hjälpa Nikki att få råd med den specialanpassade behandlingen på ett behandlingshem som hon behövde. Då skrev vännerna på sidan att Nikki behövde hjälp snabbt, och lyckades samla in över 65 000 pund, alltså över 650 000 kronor.

”Under de senaste åren har Nikkis familj och vänner desperat försökt ge Nikki all möjlig hjälp genom sjukvården men tyvärr har behandlingarna misslyckats, och vi har använt upp alla möjligheter”.

Nu när hon gått bort kommer de insamlade pengarna i stället skänkas till en välgörenhet som jobbar för att bekämpa anorexi.

Under sin tv-karriär använde Nikki Grahame också sin tid i rampljuset för att just belysa anorexi, och sprida kunskap om den farliga sjukdomen. Hon berättade i tv-soffor och program om kampen mot anorexi, och delade med sig av sina erfarenheter. Hon berättade bland annat hur hon lagts in för vård redan som åttaåring och tvångsmatats med en slang, något som skadade hennes hals.

Vill du prata med någon om ätstörningar eller behöver du stöd?

Meghan Markles svåra tid: ”Jag ville inte leva längre”