Det var den sjunde januari som familjen Walker stannade på en bensinstation för att tanka bilen. Gravida mamma Kristin klev ur bilen för att fylla på bensin, medan nioåriga sonen Ethan och sexåriga dottern Audrey satt kvar i baksätet.

Plötsligt dök det upp en hotfull tonåring, som tog sig in i bilens förarsäte för att stjäla bilen. Kristin försökte då desperat stoppa honom.

– När mannen hopppade in i förarsätet så kastade jag mig över honom och tog bilnycklarna. Det var då han tog fram sin pistol och riktade mot mig, berättar Kristin Walker för People.

Under dramat höll nioåriga Ethan lugnet, och tänkte snabbt ut en plan för att få sig och systern ur fara.

– Medan det här hände klev hennes nioåriga son, i vad som bara kan beskrivas som en fantastiskt modig och samlad gest, ut ur bilen genom dörren bakom förarsätet, och sprang till den bakre passagerardörren, berättar en polis.

Ethan berättar att han märkte att mannen försökte stjäla bilen när hans mamma hoppade in i bilen igen, och att han då ville få ut sig och systern.

– Jag hoppade ur och gick runt och hämtade Audrey.

Sonens hjältemod ska uppmärksammas av polischefen

När båda barnen var i säkerhet så körde mannen iväg med bilen, och familjen kunde ringa polisen från bensinstationens affär.

Kristin Walker är stolt över sonens snabbtänkta hjältemod.

– Jag är så stolt över att han beskyddar vår familj. Guds händer var på oss. Vi är inga offer. De kan ha tagit vår bil, men vi lät dem inte ta något annat från oss, och det kommer vi inte göra. Vår berättelse är fylld av hopp och positivitet i en mörk värld, säger Kristin till People.

Ethans hjältemod kommer uppmärksammas av polischefen Thomas Hunt längre fram, något som nioåringen ser fram emot.

Den misstänkta bilrånaren, och en medhjälpare, greps när de körde in i Mississippi med den stulna bilen, och sitter nu häktade för flera åtalspunkter.

Läs mer:

Paret blev historiska – nu har Maryanne förlorat maken Tommy i corona

Jessicas barndröm krossades av cancer – då hjälpte bästa vännen till

Niclas Wahlgrens son Tim har vuxit upp – därför syns han inte i tv