Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Paret fick en andra chans – adopterade sju föräldralösa barn

11 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
När Pam Willis fick upp nyheten om att en syskonskara på sju barn hade blivit föräldralösa så visste hon – hon skulle bli deras nya mamma.
Tillsammans med maken Gary hade hon fem vuxna barn som flyttat hemifrån, och gjorde snabbt rum för alla nya familjemedlemmar.
– Jag kan inte förklara det – jag bara visste att det var meningen att jag skulle bli deras mamma.
Annons
Adoption - det här gäller i SverigeBrand logo
Adoption - det här gäller i Sverige

Pam Willis visste inte att nyheten skulle förändra hennes liv, när hon klickade sig in på en artikel på Facebook. Men när hon fick läsa om de sju syskonen som var föräldralösa och behövde en ny familj, så visste hon snabbt att hon behövde göra något. De sju syskonen, i åldrarna 1 till 12 hade blivit föräldralösa när deras mamma och pappa dött i en bilolycka när det yngsta syskonet var nästa nyfött, och hade fått tillbringa ett år i olika fosterfamiljer.

Tillsammans med maken Gary hade Pam, 50, redan fem egna barn som vuxit upp och flyttat hemifrån. Paret har också varit fosterfamilj åt andra barn tidigare.

Pam taggade sin make i inlägget på Facebook, och var inte säker på att han skulle känna samma sak.

Annons

– Jag trodde Gary skulle säga att jag var galen, vi började ju göra oss redo för pensionen, berättar Pam för Today.

Men Gary kände precis som sin hustru – det var upp till dem att ta hand om de här barnen.

– Jag kan inte förklara det – jag bara visste att det var meningen att jag skulle bli deras mamma, säger Pam.

Syskonen adopterades av Pam och Gary

Syskonskaran hade blivit överösta med erbjudanden från familjer efter artikeln, men efter två månader var det Pam och Gary de till slut hamnade hos. Men de äldre syskonen hade gått igenom mycket svårt, och visste inte hur man var barn.

– Jag tror det är svårt att känna tillit när så mycket har blivit taget ifrån en i livet. Ruby visste inte hur man var ett barn. Hon hade blivit en modersfigur tidigt i livet, säger Pam, och berättar att ett av barnen kunde komma in i sovrummet mitt i natten bara för att kolla så att de nya föräldrarna inte försvunnit.

Nu har Pam och Gary blivit föräldrar på riktigt igen – i augusti förra året adopterade de alla syskonen, som nu är mellan 4 och 15 år.

– De gav oss en andra chans att vara föräldrar, och vi gav dem en andra mamma och pappa, säger Pam.

Annons