Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Raiden, 4, förlorade båda föräldrarna i corona – på 100 dagar

22 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografGofundme.
Fyraåriga Raiden Gonzalez i Texas förlorade både sina föräldrar i corona, inom loppet av 100 dagar.
Raiden tas nu om hand om av sin mormor – men har svårt att ta in att han nu är föräldralös.
– Han förstår vad som hände hans pappa och att hans pappa är en ängel, men han kan inte ta in än att Mariah är borta och att hon också är en ängel, säger mormor Rozie Salinas till Good morning America.
Annons
Coronapandemin - de restriktioner gäller i Sverige just nuBrand logo
Coronapandemin - de restriktioner gäller i Sverige just nu

Fyraåriga Raiden Gonzalez har fått en ofattbart tuff start på livet. Under 2020 har han förlorat båda sina föräldrar till coronaviruset. Först dog hans pappa Adan, och hundra dagar senare avled även hans mamma Mariah.

Familjen bodde i San Antonio i Texas, där Raiden nu blir omhändertagen av sin mormor, Mariahs mamma Rozie Salinas.

– Han förstår vad som hände hans pappa och att hans pappa är en ängel, men han kan inte ta in än att Mariah är borta och att hon också är en ängel. Det finns tillfällen då han frågar varför han inte kan få sin mamma tillbaka, säger Rozie Salinas till Good morning America.

Mamman dog på mindre än ett dygn

Mariah Gonzalez blev akut sjuk den femte oktober, och hämtades med ambulans efter att hon fått svårt att andas. Trots att sjukvårdarna gjorde allt de kunde gick hennes liv inte att rädda, och först efter hon dött fick de fram ett positivt corona-test.

– Vi har fortfarande svårt att ta in allt för att hon försvann så fort. Det går inte ihop för oss, säger Rozie till Good morning America.

Annons

Raiden Gonzalez ska snart fylla fem år, och förbereder sig nu för ett kalas utan några av sina föräldrar.

– Han var ledsen över att han inte skulle kunna fira eftersom han inte har en mamma eller pappa, och jag sa till honom att: ”Nej, vi kommer ha en bilparad för dig”, säger Margie Bryant, Rozies syster som också hjälper till med Raiden.

Hon hjälper nu till att organisera en bilparad där folk ska vinka till Raiden på hans födelsedag, eftersom han inte kan ha ett vanligt kalas på grund av corona.

Annons