Donald Trump och hustrun isolerade mitt under valkampanjen.

USA:s president Donald Trump och hans fru Melania Trump har testats positivt för covid-19.

”I kväll har Melania Trump och jag testats positivt för covid-19. Vi kommer att inleda vår karantän och vårt tillfrisknande genast. Och vi kommer ta oss igenom det här tillsammans”, skriver han på Twitter.

Isolerad minst i två veckor – mitt i valrörelsen

SVT:s utrikesreporter Fouad Youcefi berättar i nyheterna att han i nuläget inte kan tala för vilka eventuella konsekvenser Trumps insjuknande kan få.

– Men Amerikanska Folkhälsomyndigheten säger att man ska vara hemma i två veckor om man träffat någon som är smittad, men vi är mitt i en brinnande valrörelse och Donald Trump ska egentligen till Florida imorgon, säger SVT:s utrikesreporter Fouad Youcefi i Morgonstudion.

I Tv4 pratar USA-experten Andreas Utterström om presidentens insjuknande.

– Jag kan inte tänka mig annat än att han kommer resa sig från det här, han är ju som en katt med nio liv och han kommer säkert göra detta till en comeback-story, säger USA-kännaren Andreas Utterström i Nyhetsmorgon samtidigt som han poängterar att insjuknandet sker vid den sämsta tänkbara tiden – mitt i valrörelsen.

– Om han inte drabbas svårt så kommer Trump säkert vända smittan till sin fördel, förtydligar Utterström.

En månad kvar till valet – viktiga möten ställs in

Det är en månad kvar till det amerikanska presidentvalet, och i dagarna skulle Donald Trump varit på ett stort kampanjmöte i Florida där arrangörerna väntade sig mellan 15 – 20 tusen åhörare.

– Vi vet ju inte vilket skick han är i, men så länge han är okej kommer vi fortsatt se honom. Jag har svårt att tro att Joe Biden har svårt att fortsätta bedriva sin kampanj, och vem tar över när Trump inte kan styra landet, rapporterar TV4:s USA-korre Stefan Borg direkt från USA under morgonens sändning i Nyhetsmorgon.

President Donald Trump tror kollegan smittat honom

President Trump meddelade i en tv-intervju med Fox News att han misstänker kollegan Hope Hicks smittat honom efter det att de gjort flera resor tillsammans.

Melania Trump har också kommenterat sjukdomsbeskedet på Twitter:

”Precis som så många andra amerikaner i år, har jag och Donald Trump drabbats av covid-19. Vi mår bra och vi har skjutit upp alla framtida åtaganden”.

LÄS MER:

Så går det amerikanska presidentvalet till – steg för steg

Kamala Harris starka reaktion efter historiska frågan – se videon här

Allt om Kamala Harris – kvinnan som kan bli USA:s vicepresident