Efter sin skilsmässa förra året valde entreprenören Isabella Löwengrip att utöka sitt team runt sig och anlita flera personer som sköter om hennes hem. I podcasten ”Schulman show” berättar hon att hon bland annat har en hemhjälp på heltid, städning varje dag, en kock som lagar all hennes mat, en assistent som sköter hennes kalender, en person som sköter hennes redovisning, en advokat, två fotografer som tar bilderna till bloggen och sociala medier, en person som bokar hennes resor och en make up-artist som sminkar henne varje morgon.

Snart kommer också en amerikansk au pair att flytta in hos Isabella Löwengrip och hjälpa till att ta hand om barnen.

– Jag förstår hur det låter, som att jag är uppe i det blå, att jag är lat, men jag ser mig själv som en elitidrottare som entreprenör. Mitt största fokus i livet är att bygga bolag, vi ska komma upp till en miljard på fem år. Då kan jag inte ta ut tvätten, stå och trängas på Ica eller laga mat. Jag kan, men då tar det energi från att bygga bolag, så jag har valt att outsourca allt jag kan i mitt liv som tar min energi, säger hon och fortsätter:

– Jag vet att det låter skevt, jag hör i mitt huvud att det är märkligt, men jag är 27 år och ska jobba i samma tempo tills jag dör. Då måste jag orka, jag kan inte vara trött nu. Jag vill lägga all min vakna tid på bolagen och barnen.

Läs även: Isabella Löwengrip är en av näringslivets mäktigaste kvinnor

Och smakar det så kostar det, såklart. Tillsammans med kostnaderna för sitt dyra hus och sina bilar, varav en är en Porsche, utgör personallönerna en stor utgift i Isabella Löwengrips liv varje månad.

– Jag har jättedyra fasta kostnader varje månad. Skulle det börja sina i intäkterna så skulle jag behöva stänga av en massa grejer. Jag har ett dyrt hus, jag har två bilar, en nanny-bil, mycket personal och så. Jag har nog fasta kostnader på 120 000 kronor varje månad privat. Det är mycket pengar, säger hon och fortsätter:

– Sen blir det någon resa i månaden också. Och nu när jag var i New York för ett par veckor sedan så var jag inne på Ralph Lauren-butiken. Jag shoppar ju inte själv längre, det gör min assistent, så nu fick jag feeling och brände 50 000 kronor på två, tre klänningar. Då kände jag ändå lite att ”det här är sjukt” när jag skulle betala.

Isabella Löwengrip: När ska ”duktiga” kvinnor få skörda frukten av sitt slit?

Foto: IBL
Artikeln publicerades först på Hänt.se.