Det var en natt i februari 2013 som SOS Alarm får in ett telefonsamtal om att en kvinna har ramlat från en balkong på sjätte våningen. Det är hennes man Bobel som ringer in, och säger att hans fru Sofia blöder och ”gör konstiga ljud ifrån sig”.

Men Sofia har inte ramlat från balkongen – hon har blivit knuffad de 13 metrarna ner till marken av sin make.

– Och så minns jag hur han roterar mig. Jag ser vardagsrummet och hans t-shirt snurra förbi och sen blir det svart, säger Sofia till Aftonbladet.

Sofia, som egentligen heter något annat, berättar nu om mordförsöket i TV4-dokumentären Balkongfallet. Efter att ha hämtats av ambulans körs hon i ilfart till sjukhuset. I stort sett varje ben i hennes kropp är brutet, och hon blöder kraftigt från huvudet när hon hittas.

På sjukhuset söver man ner Sofia för att rädda hennes liv, och så förblir hon de kommande fem veckorna.

Sarah Everard försvann på vägen hem – manifestationer efter mordet

Maken döms för mordförsök – men flyr

Samtidigt upplever man att hennes man Bobel är så förvirrad och deprimerad att han körs till en psykakut. Han menar att hustrun hoppat eller ramlat från balkongen, efter att de två haft ett bråk.

Polisen fattar snart misstankar om att det egentligen är maken som har knuffat sin fru från balkongen – han har blodiga knogar, blodfläckar på kläderna och avvärjningsskador i ansiktet.

Bobel grips och påtalas för mordförsök, och fallet kommer att testas i både tingsrätt, hovrätt och Högsta Domstolen, innan han till slut döms till 14 års fängelse, två år efter händelsen. Men när han ska gripas i samband med domen så är Bobel försvunnen – och än i dag, sex år senare, är han på fri fot.

Samtidigt lever Sofia med permanenta skador och smärtor efter balkongfallet. Hon har genomgått hundratals operationer, är förlamad i ena armen, har svårt att gå och har nedsatt hörsel och syn.

Hon lever fortfarande i konstant skräck, och både hon och hennes familj hotas av exmaken och personer i hans närhet, och de har tvingats flytta till hemlig ort.

– Mina föräldrar fick säga upp sig från sina jobb och flytta iväg med mig. Vi kan inte umgås med släkt och vänner, vi lever väldigt isolerat, säger Sofia till Aftonbladet.

Sarah väljer att avsluta cancerbehandling – vill behålla håret