Vaccinationerna tar tid i Stockholm.

0:44

Efter reklamen: Se när en sjungande Dolly Parton får sin spruta med vaccin mot covid-19

(0:44)

Från förra veckan så får personer födda 1946 eller tidigare möjlighet att boka in sig på vaccination mot covid-19 i Regin Stockholm, som är det område där vaccinationerna av äldre går långsammast i hela landet.

Men under påsken var det långt ifrån fullbokat av de som är 75+ – i vaccinationslokalerna på stora Stockholmsmässan i Älvsjö var bara 500 av 1500 tider bokade, och lokalerna var halvtomma och utan kö, skriver Aftonbladet.

Efter tidningens uppmärksammande av de glesa vaccinationsbokningarna är det många som har uttryckt sin frustration, och speciellt de som är över 70 men inte har fyllt 75 år, eller som på annat sätt är i riskgrupp, tycker att de borde få boka in sig på de lediga tiderna i mån av plats.

”Jag hade avbrutit allt jag har för mig för att åka till Älvsjö. Men är fortfarande bara 70 år. Blir oerhört upprörd och ledsen”, säger en person till Aftonbladet.

Så ser du skillnad på corona och pollen – Doktor Mikaels bästa tips

Kritiken mot vaccinsamordningen

Många av tiderna är fortfarande obokade, men regionens vaccinsamordnare tycker att de gör vad de kan för att få folk att boka in sig.

– Vi försöker informera så mycket som vi bara kan, i alla de kanaler som vi har möjlighet till, säger Magnus Thyberg.

Karin var en av de som vaccinerade sig på Stockholmsmässan under påsken, och hon reagerade på hur lite folk det var där.

– Jag vet så många som gått och väntat så länge nu. Man skulle väl kunna plocka in från 65 och uppåt åtminstone? Så får man ju bort några personer från vaccinkön. Nej jag tycker det är uselt, jag blev så förvånad när jag var där i går och såg personalen sitta sysslolös, säger hon till Aftonbladet.

Här kan du se Oscarsgalan 2021 i Sverige – efter förskjutningen

Utvald läsning

Femina