0:54

Efter reklamen: Så tar du dig igenom sorg - psykologens tips

(0:54)

Det är ett osannolikt graviditetsbesked med många bottnar.

På Instagram berättar Ellidy Vlug att hon väntar barn i oktober med vackra bilder där magen syns. Men i stället för sin partner poserar hon med sin hund.

"När du tar gravidbilder med din hund i stället för din människa", skriver hon och delar en rad emojis som visar känslorna – från gråt till skratt och kärlek.

Ellidy Vlugs "människa" var den australiske snowboardlegendaren Alex "Chumpy" Pullin. Under sin karriär tävlade han bland annat i vinter-OS hela tre gånger – 2010, 2014 och 2018. Han tog också en silvermedalj vid X Games 2008 och vann världscupen i snowboardcross både 2011 och 2013.

Men allt tog slut för ett år sedan.

”Jag skrek och vek mig som en fällkniv på operationsbordet”

Drunknade efter en fiskeolycka

I början av juli 2020 hittades Alex Pullin livlös i vattnet utanför Gold Coast i Queensland i Australien. Badvakter gav honom hjärt- och lungräddning i 45 minuter men hans liv gick inte att rädda.

Pullin ska ha varit ute och fiskat med harpungevär när olyckan inträffade. Man tror att han drabbades av ett slags medvetslöshet som kan drabba fridykar om han eller hon gjort av med för mycket syre – syrebrist i hjärnan kan då inträda innan dykaren når ytan.

Alex Pullin blev bara 32 år.

När snowboardstjärnan gick bort försökte han och flickvännen Ellidy Vlug bli med barn.

Evas man dog plötsligt – två dagar efter begravningen födde hon sonen

IVF efter kärlekens död

Så blev det tyvärr inte. Men nu, tolv månader senare, väntar Ellidy Vlug till slut Alex Pullins barn.

"'Bubba Chump' kommer i oktober. Din pappa och jag har drömt om dig i flera år", skriver Ellidy Vlug på Instagram och fortsätter:

"När min älskade var med om sin olycka hoppades vi alla jag skulle vara gravid. Vi försökte få barn. IVF var ett våra alternativ men det var inte något som jag trodde att jag skulle behöva gå igenom på egen hand."

Hon kallar beskedet "bitterljuvt" men skriver samtidigt att hon aldrig varit så säker på och exalterad över något under hela sitt liv.

Senare har Ellidy Vlug publicerat en svartvit bild på sig och sin bortgångne pojkvän med texten "mamma och pappa".

Utvald läsning

Femina