Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

10 produkter som räddar din torra hårbotten

20 jan, 2020 
AvRebecca Wictor
produkter för torr hårbotten
Kliar det i håret? Vinter och kyla tär helt klart på vår hårbotten. Dock är vi inte lika bra på att ta hand om den som resten av kroppen. Vi tipsar om 10 produkter som fuktar och vårdar.
Annons

Att ta hand om sin hy med dyra krämer och nattmasker är vi många som är bra på. Men när hårbotten börjar klia påminns man om att även den behöver vårdas.

Viktigt att rengöra hårbotten på djupet!

Att duscha för ofta, använda schampo med uttorkande sulfater, spraya med torrschampo och även stress påverkar din hårbotten negativt. Att håret blir fett efter ett par dagar är helt normalt, men om det går snabbare än så är det ett tecken på att din hårbotten inte mår bra. För att få en hälsosam hårbotten som varken kliar eller flagnar är det bra att göra en oljebehandling. Efter den följer du upp med en inpackning och skalpmassage som löser upp rester från produkterna och rengör på djupet.

10 produkter som räddar din torra hårbotten

1. Serum för hårbotten

Lanza serum för torr hårbotten

Med det här serumet från L´anza förebygger du både torr hårbotten och mjäll. Det är drygt och en bonus är att det även gör håret extra glansigt. Här kan du köpa det (reklamlänk)!

Annons

2. Återfuktar och lugnar

Behandling för torr hårbotten

Ett lyxigt hårbottensbalsam från Oribe. Rejält återfuktande för både botten och hårstrå, motverkar mjäll och återställer hårets elasticitet. Här kan du köpa det (reklamlänk)!

3. Nässelspray som lugnar

Nässelspray som lugnar hårbotten från Maria Åkerberg

För att underhålla din hårbotten även när den inte är drabbad av mjäll eller torka, är denna spray från Maria Åkerberg perfekt. Innehåller både tussilago och nässla som hjälper till att lugna hårbotten. Här kan du köpa det (reklamlänk)!

Annons

4. En svalkande kur

 

 

Hårbottensbehandling

En leave-in kur som svalkar och återfuktar torr hårbotten. Bara att applicera, massera och kamma ut. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

5. Vårdande gelcréme

Cutrin hårbottensmask

Den här gelcrémen appliceras enkelt i hårbotten. Återställer fuktbalansen och gör hårbotten riktigt mjuk. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

Annons

6. Sheaolja som mjukgör

Idun leave in-behandling för hårbotten

En kur full av Vitamin B och E som stärker och skyddar håret. Omvårdande för en irriterad hårbotten. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

7. En intensiv skrubb

MAria Åkerbergs hårbottenskrubb

En härlig peeling för hårbotten som avlägsnar och dödar hudceller. Myntaolja, mjölksyra och jojobaolja i en härlig kombination. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

Annons

8. En riktig supermask

Maria Nila hårbottenmask

En antiinflammatorisk mask som ger direktresultat på din hårbotten. En riktig superbehandling för din ömmande hårbotten. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

9. Omvårdande schampo

Schampoo för torr hårbotten

Ett schampo som lugnar en kliande och irriterad skalp. Ett perfekt komplement till skrubben. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

Annons

10. Ljuvlig lavendel

Maria Åkerberg hårbottenmask

En näringsrik inpackning med tea tree, lavendel och citrongräs som är lugnande för en irriterad hårbotten. Här kan du köpa den (reklamlänk)!

LÄS MER:

Annons