Bobbi Brown.
Så fixar du festsminkningen
2:18

Efter reklamen: Så fixar du festsminkningen

(2:18)

Slå på ljud

Att få till en ”no makeup-makeup look” – alltså att sminka sig till ett utseende som ser osminkat ut men är snyggare än ens osminkade jag – kan vara svårare än man tror.

Kändissminkösen Bobbi Brown driver inte bara sminkmärket Bobbi Brown, hon har också sminkat världsstjärnor som Katie Holmes, Scarlett Johansson och Sienna Miller. Hon är en ivrig förespråkare av naturligt smink, och att få och lätta sminkprodukter är det perfekta sättet att sminka sig i vardagen.

Nu delar hon med sig av sina bästa tips, som gör sminkstunden lättare och resultatet snyggare!

1. Håll alltid huden ordentligt återfuktad

Om du vill lyckas få till den naturligt vackra looken med lite smink, så är det viktigt att huden i ansiktet mår bra. Börja därför med att se över din hudvårdsrutin och ta reda på vad du har för hudtyp. Är hyn torr eller oljig så behöver den olika saker för att må bra. Men ett bra första steg är att återfukta huden inifrån genom att dricka mycket vatten, så väl som utifrån med en hudkräm som passar din hudtyp.

2. Välj en foundation som matchar din hudton

Det här kan låta som ett uppenbart tips, men är något som fler än man tror kan behöva påminnas om. Målet med en foundation är inte att förändra hudfärgen på en, utan att jämna ut hudtonen. Den ska helt enkelt inte synas när man tar på den, utan smälta in i huden.

Ögonbrynsdrottningen: Det här är det största misstaget folk för med sina bryn

3. Använd inte concealern du har under ögonen i ansiktet

Bobbi Brown varnar för att man aldrig ska använda den concealer man har under ögonen i resten av ansiktet. Detta för att den concealern ofta är för ljus eller i fel nyans för ansiktet, och anpassad till att ha just under ögonen. Under ögonen behöver många har en concealer som drar åt det persikofärgade hållet, vilket neutraliserar det mörka och blåa som många har under ögonen.

I resten av ansiktet ska man i stället använda en produkt som är specialanpassad till att täcka just blemmor eller röda fläckar i ansiktet – sudda sedan ut kanterna med hjälp av fingret.

4. Gör ögonbrynen hos ett proffs

I stället för att stå och noppa brynen framför badrumsspegeln och försöka få till en bra form – unna dig att få ögonbrynen ordentligt formade och stylade hos ett proffs. När du väl fått formen du vill ha är det lättare att underhålla den på egen hand.

5. Skippa ögonfransböjaren – använd fingret

Bobbi Brown menar att man inte behöver använda sig av en ögonfransböjare för att få till härligt böjda fransar. Efter att ha tagit på mascara, låt den torka ett tag, och tryck sedan försiktigt upp fransarna med pekfingret. Håll dem så i några sekunder innan du släpper-

Därför får du vita fläckar på huden – och så får du bort dem!

6. Jämna ut din eyeliner med fingret också

Kändissminkösen är ett stort fan av att använda sig av händerna för att fixa till sminket. Om du använder kajal och vill sudda ut den lite för en lite mer diffus look, så är fingret den bästa suddarborsten man kan be om.

7. Använd rouge som liknar hur du ser ut när du rodnar

Trenderna kring rouge kommer och går, och alla möjliga färger har gått att hitta i affärerna. Men är man ute efter en naturlig look med sitt smink ska man sikta på att köpa en rouge som ger en liknande färg på kinderna som man får när man rodnar. Rouge finns både i puderform och krämform, där krämform ofta ger mer lyster än pudervarianterna.

8. Krämrouge går att använda på läppar och ögon

Väljer du krämrouge så är det en produkt du kan använda på många olika sätt! Det är snyggt att matcha färgen på kinderna med både läppar och ögon – produkten passar på alla tre.

9. Använd läppstift i en nyans du kan applicera utan spegel

Bobbi Browns tips när det kommer till läppar är att alltid ha med sig ett läppstift som är i en nyans och formula som man kan applicera utan att behöva använda spegel. Det är ofta en naturligare färg, som kanske inte är helt täckande.

10. Ha gott självförtroende och var dig själv

Det här tipset är det allra viktigaste – var trygg i den du är och möt världen med självförtroende. Skönhet kommer inifrån, och med den inställningen är man snygg så väl osminkad, som i naturligt smink eller med en riktigt glammig look!

Källa: Brightside.

Sminkösen ger kvinnorna en total makeover – och resultatet är fantastiskt

Mest läst