Artikeln innehåller reklamlänkar
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips
0:46

Efter reklamen: Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips

(0:46)

Slå på ljud

De senaste åren har apoteket seglat upp som en butik att räkna med – då det kommer till beauty. De franska apoteken satte trenden och nu är även apoteken i Sverige välsorterade. Ett märke som uppskattas mycket av skönhetsnördar är La Roche-Posay, som blivit berömt för sin expertis på känslig hud. Produkterna är dryga, bra och dessutom prisvärda. De passar också de allra flesta, oavsett preferens och hudtyp.

Alldeles särskilt uppskattad är La Roche-Posays Cicaplast-linje. Den ursprungliga krämen, Cicaplast Baume B5, har länge varit en favorit hos hudläkare och – vid sidan av sina nyare iterationer som Cicaplast B5 Soothing Repairing Spray – är för närvarande också trendig på TikTok. Detta tack vare att sociala medier-användarna upptäckt hur oerhört bra denna klassiska kräm hjälper mot irriterad och uttorkad hud. Faktum är att krämens försäljning gick upp med hela 53 procent förra året. Detta betyder att mer än en tub säljs varje minut.

Den populära och återfuktande duscholjan – 4 anledningar att välja den

Historien bakom Cicaplast Baume B5

Barriärreparation må vara ett hett ämne i skönhetsvärlden just nu, men sanningen är att franska märket La Roche-Posay har sysslat med detta länge, faktiskt ända från att varumärket såg dagens ljus för hela 40 år sedan. Märket passar det flesta, både inbitna beautynördar och nya skönhetsälskare uppskattar La Roche-Posay. Den särskilt omtyckta Cicaplast-krämen började sin resa som produkten Cicaplast – Epidermal Repair Accelerator år 2005, alltså för snart 20 år sedan. Syftet med krämen var, bland annat, att påskynda ärrreparation och att ge skydd. Tre år senare lanseras Cicaplast Baume B5 i sin nuvarande form – en rik, krämig fuktkräm. Den lugnar torra och irriterade områden, återuppbygger och skyddar huden samt är dermatologiskt testad. Krämen är dessutom särskilt utvecklad för att kunna användas av hela familjen (vuxna, barn och spädbarn) för olika typer av irritation som man kan drabbas av i vardagen, bland annat insektsbett, obehag vid solbränna/solskador, obehag efter stygn och irritation orsakad av externa agressorer som väder och vind.

De två nyckelingredienserna att känna till i denna kräm är madecassoside och panthenol. Den förra kommer från växten centella asiatica som har förmågan att lugna inflammation, irritation och att uppmuntra hudläkning. Den är också packad med antioxidanter för att skydda mot miljöpåverkan. Samtidigt arbetar panthenol – som är gjort av vitamin B5 – för att lindra rodnad. Det är dessutom ett fuktighetsbevarande medel som hjälper till att hålla hydreringsnivåerna i schack. Cicaplast Baume B5-formeln innehåller också antibakteriella medel som zink och mangan, tillsammans med ett prebiotiskt komplex för att balansera hudens mikrobiom. För att minimera risken för irritation är formulan fri från doft, lanolin samt konstgjorda färgämnen.

Men, hur använder man då krämen så den kommer till sin rätt, på bästa sätt? Applicera den efter en mild och återfuktande rengöring. Det bästa av allt? Den kan användas när som helst på dygnet!

Du kan läsa mer om samt köpa Cicaplast Baume B5 hos:

Mest läst