Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

24 år gamla beautyprodukten får dig att se pigg ut på nolltid – historien bakom klassikern

22 aug, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Det finns vissa sminkprodukter som håller år efter år. En av dessa produkter är Nars hyllade rouge i nyansen Orgasm. En modern klassiker med 24 år på nacken – eller ska vi säga kinden...
Annons
Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigtBrand logo
Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigt

Sugen på att behålla lite av sommarens utvilade och fräscha look också i höst? Då finns det en särskild produkt du bör kolla in... Denna produkt gör att du ser friskare och piggare ut i ett kick.

Så, vad är det då för skönhetsprodukt vi talar om? Jo! Nars omtalade och hyllade rouge i nyansen Orgasm. Denna produkt skapades första gången 1999, alltså för 24 år sedan. Den persikorosa nyansen, i puderform, tog världen med storm och har, till skrivande stund, varit en varumärkesbästsäljare i över två decennier. Än i dag säljs ett Nars Orgasm-rouge var 20:e sekund!

Stjärnornas favoritrouge: Nars Orgasm

Och ja, produkten älskas också av stjärnorna. Meghan Markle bar rouget på sin bröllopsdag, då hon gifte sig med brittiska prins Harry. Emma Stone och Jennifer Lawrence har det också, i sina sminkväskor och Kim Kardashian har kallat det sitt ”all time favourite rouge.” Det är precis det som gör Orgasm så oöverträffat: den unika nyansen ser vacker ut på hela spektrumet av hudtoner.

Så använder du Nars Orgasm

Men, hur ser då rouget ut, på kinden? Vid ett första svep framstår det ultrafina pudret som rosa, lätt korallfärgat, med märkbara glimtar av guld. När det väl har dammats över kindbenen med en fluffig borste (välj gärna en stor!) så förändras dock nyansen och de orangea och rosa tonerna skapar en ljusreflekterande, hudupplivande nyans. Rouget ger ett fantastiskt glow och passar riktigt bra ihop med sotiga ögon och ljusa läppar.

Annons

Så, vad är det då som gjort rouget så oerhört poppis, och som gör att nya kunder ständigt hittar till det, över 24 år sedan det först såg dagens ljus? Rachel Hardie, makeupartist, tror att nyckeln till Orgasms orubbliga popularitet är dess mångsidighet.

– Den passar alla hudtoner: på grund av balansen mellan persika, rosa och guldpigment drar den ut de färger som är mest smickrande för din hud. På ljusa hudtoner kommer rouget att se mer rosa ut. På olivfärgade toner lyser persikan igenom. Och på mer djupa toner tar den guldfärgade effekten över rampljuset, slår hon fast.

När det kommer till applicering rekommenderar Hardie att man använder en avsmalnande borste, som märkets Yachiyo Brush.

– Den avsmalnande kanten tillåter alla olika placeringar av rouget. För en skulpterad lyfteffekt, placera produkten på basen av borsten och applicera på toppen av kindbenet, borsta framåt och sedan tillbaka på tinningen för en 70-talskänsla. När du lägger rouget i lager ovanpå en matt rouge, nyp Yachiyo för att manipulera borsten till en solfjäderform, lägg sedan Orgasm som en highlighter.

I dag finns fler produkter hos Nars, inspirerade av just Orgasm. Du kan nu bära den hyllade nyansen från topp till tå – bokstavligen: det finns både en Dry Body Oil samt ett stick, The Multiple Cream Color Stick. Du kan till och med bära Orgasm på läpparna, i form av Afterglow Lip Balm.

Annons