Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Stort test! 5 bästa mascara-nyheterna 2021

10 maj, 2021 
AvJessica Blockström Hember
FotografSHUTTERSTOCK/TT
Femina testar bästa mascaran 2021
Tjusigt böjda, elegant separerade, rockigt yviga och snyggt lyfta – de senaste nyheterna på mascarafronten är en fröjd att ladda fransarna med. Här är skönhetsredaktörens fem favoriter just nu.
Annons
Skönhetsredaktörens bästa torrschamponBrand logo
Skönhetsredaktörens bästa torrschampon

Lash Idôle, Lancôme

Lash Idôle, mascara från Lancôme.

Betyg: 5

Annons

Årets bästa mascaralansering hittills när du vill få volym och längd på en gång. Borsten har 360 små plastpiggar som fångar precis varje frans, täcker dem med färg och lyfter för fin form. Att den är vinklad gör det väldigt lätt att komma åt överallt. Enda lilla minus är att den kräver lite extra jobb för att släppa taget. Det gör å andra sidan att den håller sig på plats från morgon till kväll.

Pris: Ca 295 kr/9 ml, miniversion 159 kr.

Lash Lift Mascara, Sweed Lashes

Lash lift mascara från Sweed lashes.

Betyg: 5

Annons

En svensk stjärna i humörhöjande hylsa som det regnat priser över sedan lanseringen. Här får du en innovativ kamborste som tillsammans med den lite blötare formulan och det rätta handlaget ger otrolig längd. Det är väldigt lätt att nå även minsta strå. Svep på från rot till topp för en riktigt snyggt separerad finish.

Pris: Ca 249 kr/8 ml.

Climax Extreme, Nars

Climax Extreme, mascara från Nars.

Betyg: 5

Den perfekta mascaran när du vill ha extra av allt, här får du nämligen en härligt stor och tät borste, krämigt lyxig formula och riktigt djupsvarta pigment som tillsammans ger en rejäl påfyllning till fransraden. Det kanske inte blir helt klumpfritt och finliret är en smula knepigt att få till – men det blir maffigt och det går snabbt. Ett par svep och du har häftiga festfransar att fladdra med.

Annons

Pris: Ca 270 kr/7 g.

Intense Metamorphose Mascara, Yves Rocher

Intense Metamorphose Mascara från Yves Rocher

Betyg: 4

En prisvärd pärla som ger väldigt mycket fransar för pengarna. Den fluffiga fiberborsten i kombination med den krämiga och samtidigt lätta formulan passar perfekt när du vill ha ett rejält volympåslag och finliret inte är det viktiga. Här blir nämligen finishen charmigt yvig och rockig. Bland ingredienserna finns stärkande ricinolja och naturliga kolpigment.

Annons

Pris: Ca 219 kr/7,8 ml.

On Point Anti-Pollution Mascara, Pür

On Point Anti-Pollution Mascara från Pür.

Betyg: 4

En härlig mascara som ger riktigt vackert böjda och långa fransar samtidigt som den har vårdande effekter vilket är toppen om du till exempel haft förlängning och stråna känns lite stukade. Hemligheten är stärkande biotin i kombination med trendingrediensen nummer ett just nu – hampafröolja som återfuktar och ger näring.

Pris: Ca 325 kr/6,9 g

Skönhetsredaktörens mascaratips!

Tänk på att fransarna ska vara helt rena och fria från cremer och makeup innan du borstar på din mascara. Annars finns risken att den släpper snabbt och ger trista skuggor runt ögonen.

Annons