En klassisk och snygg sminkning fungerar oavsett tillfälle och ger dig en grym självförtroendeboost. Vare sig du älskar att plocka fram det röda läppstiftet, satsar på något enkelt och naturligt eller är lite modigare och experimenterar i sminkväskan, så finns det en look som alltid är ett säkert kort.

Nedan listar vi fem snygga och klassiska sminkningar – vilken är din favorit?

1. Röda läppar och eyeliner

adele_redlips

Adele älskar den klassiska sminkningen. Foto: Shutterstock

Den klassiska kombinationen med röda läppar och en svart eyeliner som skapar en snygg ”cateye” är en look som vi älskar. Sminkningen är en tidlös klassiker och den är alltid ett säkert kort, oavsett tillfälle.

2. Bronzer och mjuka lockar

Gisele Bundchen at arrivals for National Geographic''s YEARS OF LIVING DANGEROUSLY Season Premiere, American Museum of Natural History, New York, NY September 21, 2016. Photo By: Kristin Callahan/Everett Collection

En solkysst Gisele Bündchen i lediga vågor. Foto: Kristin Callahan/Everett Collection

En fräsch sommarsminkning som är både enkel och snygg. Dutta lite bronzer på kindbenen och låt dina naturliga oborstade lockar falla fritt.

3. Sotade ögon och ljusa läppar

cindycrawford

Cindy Crawford med sotade ögon och nudefärgat läppstift. Foto: Shutterstock

Sotade ögon är ett säkert kort när det kommer till festsmink. Matcha med naturliga läppar eller med ett nudefärgat läppstift för rätt balans.

4. Röda läppar och gyllene ögon

januaryjones_redlip

January Jones i röda läppar och med ögonskugga i glittrigt guld. Foto: Shutterstock

Vill du satsa på en mjukare helhet kan en ögonskugga i guld vara att föredra i kombination med dina röda läppar. En ögonskugga med lite glitter i ger en snygg och mer festanpassad sminkning.

5. Vågade läppar och naturligt smink

maggiegyllenhaal_pinklip

Maggie Gyllenhaal gör ett statement i chockrosa läppar. Foto: Shutterstock

Är du något modigare och gillar ett läppstift i en starkare färg, exempelvis i chockrosa? Sminka resten av ditt ansikte i naturliga nyanser och låt läpparna göra ett statement!