Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

5 vanliga misstag du gör när du lockar håret

09 okt, 2017 
AvFemina
Finns det något värre än att lägga tid och energi på att locka håret, bara för att frisyren 30 minuter senare ska se ut precis som vanligt igen? Här är misstagen många gör – och tipsen på vad du ska göra istället, för att få fina och hållbara lockar.
Annons

Att locka håret är aningen tidskrävande, men resultatet blir så bra. Om man gör rätt, vill säga. Många som lockar håret upplever dock att de nygjorda lockarna snabbt förvandlas till friss eller att de hänger ut sig på nolltid, med en platt frisyr som resultat. Här är fem vanliga misstag många gör när de lockar håret – och vad du ska tänka på när du stylar frisyren.

Misstag 1: Du preppar inte håret

För att lyckas med lockarna krävs det att du förfixar håret, annars är det ungefär som att bygga ett hus utan grund. Börja med att applicera ett värmeskydd för att minimera skador på håret. Är håret vått kan du därefter föna det. Innan du går loss med locktången är det viktigt att använda en hårprodukt som ger stadga till håret, på så vis kommer lockarna att hålla längre. Avsluta med en hårspray.

Misstag 2: Du lockar åt fel håll

Beroende på vilken look du eftersträvar finns det olika sätt att locka håret på. För ett naturligt stuk ska du vinkla lockarna bort från ansiktet och vill du ha ett mer friserat utseende ska lockarna vinklas inåt.

Annons

Misstag 3: Du snurrar locktången istället för håret

Många klämmer fast håret i locktången och snurrar sedan tången, vilket kan resultera i en korkskruvslock snarare än en naturligt fin lock. Istället ska du snurra håret runt den varma delen av tången, från rot till topp.

Misstag 4: Du låter inte lockarna vara

Även om du vill dra ut lockarna med fingrarna för att göra dem mer naturliga – håll fingrarna i styr och vänta lite. Låt lockarna kallna innan du rör håret, annars är risken stor att de hänger ut sig för mycket eller blir frissiga. När lockarna inte är varma längre är det fritt fram att dra ut dem och fixera med hårprodukter.

Misstag 5: Du använder en för stor locktång

Det är inte ovanligt att man äger flera olika locktänger med olika diametrar och storlekar. Men faktum är att man egentligen bara behöver en. Ett vanligt missförstånd är att ju större locktång desto större och mer naturliga lockar får man. Dock håller de inte alls lika länge som när du lockar med en mindre tång. Vill du ha ett naturligt resultat är det bättre att locka mer hår åt gången.

Källa: Women’s health Startfoto: IBL 

Annons