Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

5 vanliga misstag när du tvättar håret

17 mar, 2017 
AvMalin Karlberg
Trots att vi tvättat håret hela livet är det många av oss som gör en rad vanliga misstag. Har du koll på alla dessa?
Annons

1. Du tvättar inte hårbottnen

Schampot är främst till för att rengöra din hårbotten, där fett, hudavlagringar och produktrester samlas. Om du bara schamponerar hårlängderna och missar att rengöra skalpen gör du med andra ord helt fel. Ner i hårbotten och massera ordentligt, det ökar även blodcirkulationen!

2. Du använder fel schampo

Ett av de absolut vanligaste misstagen när det kommer till hårtvätt är att använda fel typ av schampo. Om du bara brukar rycka åt dig ett schampo i mataffären kan det vara värt att göra lite mer research för att få ett schampo anpassat för just ditt hårs behov. Fråga gärna din frisör vad du har för hårtyp och vilket typ av schampo hen rekommenderar.

3. Du tvättar håret för ofta

Dagliga hårtvättar kan skada ditt hår och få det att se slitet ut. Använd hellre torrschampo för att klara dig längre mellan tvättarna. Så hur ofta är egentligen lagom att tvätta? Läs hur Hollywoodfrisören Shah Karegarna resonerar här.

Annons

4. Du är för otålig med balsamet

De flesta hårbalsam ger bäst effekt om du låter dem sitta i under några minuter för maximal verkan, så skölj inte ur balsamet för fort. Det kan vara svårt att ha tillräckligt med tålamod stressiga vardagsmorgnar, men du kan till exempel passa på att raka benen eller borsta tänderna under tiden balsamet verkar.

5. Du sköljer inte ur håret tillräckligt

Slarvar du med att skölja ur håret kan rester av schampo och balsam bli kvar i håret och göra det tungt, matt och livlöst, så försäkra dig om att sköljvattnet hunnit bli helt klart innan du stänger av duschen.

Källa: Shape.com
Bild: Shutterstock

Annons