Håret kan ofta kännas ganska så härligt när det blir varmare ute. Problemet med värmen är dock att stylingen sällan håller en hel dag. Om man inte gör grundarbetet rätt faller det lätt ihop. Men det finns knep och smarta produkter att ta hjälp av för att få volym, form och fyllighet som sitter i flera dagar. Och när du varken har tid eller lust att föna och borsta är nonchalanta flätningar och enkla uppsättningar perfekt.

1. Forma frisyren

Med en föncrème som grund får du fram den form

du vill ha på frisyren. Föna från hårbottnen och ut

mot topparna för volym. Avsluta med att arbeta håret

in i dess form genom att dra det på plats med lite hårcrème

på fingertopparna. Kérastase L’incroyable Blowout ger ett lyft och får formen på frisyren att hålla länge, cirka 300 kronor.

2. Styla redan i duschen

Börja alltid stylingen redan i duschen. För en luftig

och fyllig form krävs volymgivande schampo och balsam. Applicera sedan värmeskyddande volymmousse

i handdukstorkat hår, glöm inte att få ner moussen till hårbottnen. Föna med borste från hårbottnen och ut på längderna tills håret är torrt. Böj till topparna med rundborste och fön. Kicks har en rundborste med svinborst som kostar cirka 250 kronor.

3. Gör en enkel uppsättning

Låt håret vila från alla värmeredskap emellanåt och

gör en enkel variant av uppsättning för att få bort det från ansiktet. Fint både till långa och axellånga hår är att fästa två slingor från luggen bak med en spiralsnodd. Lyft tofsen du får och stick ner

den i hålet mellan håret och snodden.

Upprepa minst en gång beroende på

hur långt håret är. På så sätt blir det

en tvinnad uppsättning. Dra gärna lite

i håret för en nonchalant finish. Med Invisibobbles minsta spiralsnoddar Nano kan du snurra upp håret i enklare uppsättningar Ca 60 kr/3 st.

Andra hårfina trick:

1. Vem har inte upplevt den obefintliga torkeffekten från hotellfönar! Ska du resa är därför Wanderlust Collection Flight Travel Dryer från Ghd en säker investering. Ca 800 kr.

2. Håret behöver fukt för att hålla sig fräscht. Spreja topparna med Leave-In Conditioner från Noir Stockholm som innehåller UV-skydd. Ca 280 kr.

3. Den sulfatfria hårvårdsserien från Lernberger Stafsing innehåller färgbevarande UV-skydd och keratin och silkesprotein som stärker hårstråna, ett kit med schampo, balsam och inpackning finns nu i Feminas webbshop, 429 kronor för prenumeranter och 499 kronor för prenumeranter.

4. Saltvattenspray ger mjuka vågor. Nu finns det en mousse som har samma effekt men ger mer volym. Blend Salt Mousse från Keune kan användas både med och utan fön. Ca 280 kronor.

 

Av: Jessica Blockström Hember/Femina

Foto: INA Agency, Keune, Jenny Karlsson/L’Oreal Professional

Ur Femina nr 06/2017. 

Läs även 

Modechefens bästa midsommarklänningar – 15 shoppingtips!

Så får du till frisyren – från lockar till snygg page

Sommarens bästa läppstift – sitter snyggt hela kvällen!

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like”  showfaces=”true” share=”false” width=”320″]