Produkter för torr hud

Nu är vintern här på riktigt och det innebär snötäckta gator, isblanka sjöar och kyliga temperaturer. Ja, det är både vackert och kallt ute just nu precis som det ska vara.

Men det som inte är lika härligt med vinter är dock att huden får ta en del stryk. Omställningen mellan det kalla klimatet utomhus och den värmande glöden när man kommer in igen kan nämligen göra att vår hud blir fnasig och torr.

Därför kan det vara bra att investera i hudvård som faktiskt gör skillnad i vinter! Nedan har vi samlat tips på produkter som kan hjälpa en vintertorr hud att behålla en mjuk känsla även på de kallaste dagarna. Scrolla ner för att hitta dina nya favoriter.

1. Läppbalsam för fnasiga läppar

Finns det något värre än torra läppar som spricker och svider på vintern? Att investera i något som kan agera räddaren i nöden för både läppar och andra partier kan verkligen ge guldkant till vardagen.

Vårdande kräm för torra läppar från Emma.S

Reparerande kräm som går att använda både på läppar, naglar och torra fläckar, från Emma. S. Här kan du köpa den (reklamlänk från Apprl).

2. Handkräm för torra händer

Att investera i en handkräm som du ställer på ett ställe där du kommer ihåg att använda den kontinuerligt kan vara räddaren för torra händer. Om du inte har plats för en stor tub så kan det vara värt att köpa en liten du kan ha i väskan.

Handkräm från Eucerin

Kräm som ska mjukgöra torra händer och passar bra till de som ofta har kontakt med vatten, från Eucerin. Här kan du köpa den (reklamlänk från Apprl).

3. Duschkräm för vintertorr hud

Vanlig duschkräm kan lätt torka ut kroppen speciellt under vintertider. Därför kan vara värt att tvåla in kroppen med något som är skonsamt för huden.

Duscholja för torr hud från eucrin

Duscholja med lätt löddrande skum som ska mjukgöra torr hud, från Eucerin. Här kan du köpa den (reklamlänk från Apprl).

4. Serum för en torr hy

Att använda ett serum dagligen kan verkligen ge en extra boost till huden och att dessutom välja ett som är speciellt anpassad för en torr hy kan göra underverk. Om du inte har testat än så är det hög tid nu!

Babor serum återfuktande

Serum som ska återfukta huden och sudda ut torrhetslinjer, från Babor. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

5. Återfuktande dagkräm för ansiktet

På samma sätt som ett serum kan ge dig ett lyft så kan en dagkräm verkligen göra underverk.

Återfuktade ansiktskram som absoreberas snabbt i huden

Återfuktande lotion som ska absorberas snabbt i huden, från Clinique. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

6. Återfuktande handsprit

En handsprit kan ofta torka ut händerna men om du fortfarande vill använda något som dödar alla bakterier, så är det värt att välja ett alternativ som återfuktar.

Återfuktande handsprit

Alcogel som ska hämma bakterier och återfukta huden efter användning, från Rapide Cosmetics. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

7. Hårmask för torrt hår

Även håret kan ta stryk under vintermånaderna och då är det bra att ta hand om det innan skadan är skedd. Investera i en fuktbomb till håret som återfuktar och reparerar ett skadat hår.

Hårmask får torrt och skadat hår

Intensiv hårmask för torrt och skadat hår som ska återfukta på djupet, från Moroccanoil. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Läs mer:

Torrt och livlöst hår? Här är 9 inpackningar som kan rädda dig

9 populära torrschampon för olika hårtyper

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: