Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Alger – skönhetstrenden alla talar om just nu

13 jun, 2024 
AvJessica Blockström
Serum med alger.
Den trendiga ingrediensen Algica hittas i allt från smink till fransserum. Algica passar utmärkt till känslig hy och ger en mjuk skön känsla.
Annons
Största skönhetsmyterna – hudgurun ger svarBrand logo
Största skönhetsmyterna – hudgurun ger svar

Naturen har alltid spelat en stor roll inom hudvård men nu börjar allt fler märken kika bortom skogar och ängar och leta efter ingredienser under havets yta. Här finns mycket spännande, från plankton till alger. Just det senare har fått en stor boom den senaste tiden, speciellt här i Sverige.

En riktigt het ingrediens just nu är nämligen Algica, hållbart framtagna kiselalger som också går under namnet ”havets juveler”. De skördas på västkusten och har många funktioner på sitt cv, från återfuktande, lystergivande och antioxidanta till att kunna boosta effekten på andra ingredienser. De är lätta att använda, passar även känslig hy och ger mjuk skön känsla till konsistensen.

Annons

Spännande är att det finns alger i så många typer av produkter, du hittar det i allt från solskydd och serum för fransarna till smink.

Lystergivande alger

Xlash fransserum med Algica.
Xlash fransserum med Algica.

1. Xlash har nyligen släppt fransserum för den som är extra känslig. Här används Algica för sina återfuktande egenskaper men också peptider och veganskt keratin som ökar på tillväxten och hindrar ­fransar från att gå av. Ca 499 kr/3 ml.

Versos Daily SPF50.
Versos Daily SPF50.

2. Versos Daily SPF50 är skön dagcreme med skydd mot UVA, UVB och det blå ljuset som förkortas HEV. Med hjälp av Algica boostas solfiltret så att det blir än mer skyddande och du får extra lyster. Dessutom finns här lugnande och rodnadsdämpande havre. Ca 750 kr/40 ml.

Annons
Perfecting Healthy Glow Concentrate från Algologie.
Perfecting Healthy Glow Concentrate från Algologie.

3. Franska Algologie har ett speciellt algkomplex i alla produkter som ­stimulerar cellaktiviteten i huden men också skyddar den. Ny för i vår är Perfecting Healthy Glow Concentrate, droppar du lätt mixar i din dagcreme för fräscht ­solkysst look plus en dos av både ­algkomplex och mineralrikt havsvatten. Ca 295 kr/30 ml.

Annons