Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Allt du behöver veta om K18 – kuren som lagar skadat hår på 4 minuter

01 jul, 2021 
AvJessica Blockström Hember
FotografMariana Plozner/Pexels
För strån som känns trötta och slitna av värmeverktyg, blekning eller färg finns en ny hårhjälte i stan.
Annons
Se den virala videon om Dianas hår som blivit succéBrand logo
Se den virala videon om Dianas hår som blivit succé

Olaplex sopade banan med konkurrenterna när den lanserades för lite mer än fem år och sedan dess har de flesta märken försökt hitta sin magiska formula för att laga hår. Och nu verkar det som vi har en utmanare. Den snabbjobbande hårkuren K18 har på kort tiden gjort succé.

Vad är det?

En behandling som sägs läka håret och laga skador orsakade av starka kemiska behandlingar, slitande värmeverktyg och UV-strålar.

Hur funkar den?

Här används en speciell patenterad peptid som återskapar de trasiga svavelbindningarna inne i stråna och binder samman keratinkedjorna. Det gör håret starkare, mer spänstigt och mindre frissigt. Teknologin är avancerad och bygger på biomimetik, dvs att den kopierats från hur naturen fungerar (tänk kardborreband). Man jobbade 10 år innan den magiska formeln var färdig.

Annons

Hur använder du den?

K18 finns att göra på salong (Professional Molecular Repair Mist) men här har du också hemmaprodukten Leave In Molecular Repair Mask. Det smarta är att kuren du gör själv är så lätt att använda och det går väldigt snabbt. Efter schamponering (helst med ett djuprengörande schampo (reklamlänk) och inget balsam efteråt) applicerar du den lätta gelen från botten och ut i topparna. Börja med en liten pump och fyll på med mer om det behövs men överdosera inte! Då blir håret tungt och lite väl glansigt. Till ett kortare hår räcker ofta en pump men har du mycket och långt hår får du såklart ta mer, då kan det behövs två till fyra. När kuren väl sitter i håret är du klar, den ska inte sköljas ur. Dock ska du vänta några minuter innan du börjar fixa med håret. Därför går hela proceduren på mindre än fem minuter. Effekten sägs sedan sitta kvar över tvätt, enligt märket själva ska den vara beständig.

hårkur i minidos

Leave-In Molecular Repair Hair Mask från K18 kostar 895 kr/50 ml men finns även i mindre förpackning där du betalar 149 kr/5 ml. Du hittar den här (reklamlänk).

Annons